2008 yılında ailesinin kaybolduğunu bildirdiği 25 yaşındaki Fatih P.nin kardeşi tarafından öldürüldüğü, anne ve babasının da cesedin yakılıp yok edilmesine yardım ettiği ortaya çıktı. Yakılan cesedin kemikleri 5 yıl sonra bir torba içinde Porsuk Çayından çıkarıldı. Kardeş Ali P. ile anne ve babası gözaltına alındı2008 yılında Temmuz ayı içinde 25 yaşındaki Fatih P'nin kayıp olduğu ailesi tarafından polise bildirildi. Geçen zaman içinde Fatih P.'den hiçbir iz bulunamazken. Eskişehir polisi soruşturmayı derinleştirince korkunç bir cinayet beş yıl sonra aydınlığa kavuştu. 2008 yılından bu zamana kadar aile bireylerinin oğulları ile ilgili kaygısız kalmaları, aile içerisinde öldürme söylemlerinin artması ile ekiplerimiz harekete geçmiş ve araştırmalarımız derinleştirilmiştir. Yapılan teknik çalışma ve sorgulamalar neticesinde;

Şüpheli Ali P.'nin sorgusunda cinayeti kabul ettiği ileri sürüldü. Ali P.nin sorgusunda, 'ağbisi Fatih P'nin boşandıktan sonra eve genç kızları evlenme vaadiyle kandırarak getirdiğini, anne babasını rahatsız ettiğini, ağbisini sık sık uyardığını, ancak dinlemediğini, olay gününde yine kız meselesi yüzünden ağabeyi ile tartıştıklarını' söylediği iddia edildi. Ali P.'nin evde sakladığı av tüfeğini alarak Fatih P.'nin kafasına tek el ateş ettiği, bu olayın anne ve babasının yanında iken gerçekleştiği ileri sürüldü.

İddialara göre, Ali P. kardeşinin cesedinin annesi ve babası ile bir çeyiz sandığına koyarak evlerinin dışındaki boş araziye taşıdı ve daha sonra yaktı. Aile, daha sonra kalan kemik parçalarını bir poşete koyarak Porsuk Çayına attı. Anne Havva P. de, polise başvurarak oğlunun kayıp olduğunu söyledi.

Ali P.'nin ifadeleri doğrultusunda evlerinin bahçesinde yapılan kazı çalışmalarında Fatih P. ye ait olduğu düşünülen kemik parçaları, elbise parçaları, öldüğünde sarıldığı kilim parçaları, içine konularak yakıldığı sandık parçaları bulundu. Ayrıca polis olayda kullanıldığı belirtilen tüfeğe el koydu.

Ayrıca Porsuk Çayında da, cinayetten beş yıl sonra balıkadamlar tarafından arama yapıldı. Bir adet içinde kemik parçaları olan çöp poşeti bulundu. Kemik parçalarının Fatip P.'ye ait olup olmadığı tespit edilecek.

2008'deki kayıp bildiriminden sonra polisin ailenin hareketlerinden şüphelendiği, soruşturmanın derinleştirildiği ve uzun süren bir araştırma sonucunda sır cinayetin aydınlığa kavuştuğu öğrenildi. Şüpheliler Fatih P., Yusuf P.(57) ve Havva P.(51) C. Savcısının talimatı ile gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi.

Editör: TE Bilisim