944 maçta 326 galibiyet

2014-2015 sezonunu geride bırakan Eskişehirspor, Süper lig tarihinde 29.yılını da geride bıraktı. Süper Lig'de 30.yılını geçirecek Siyah Kırmızılı ekip, ebedi puan durumunda ise 10.sıradaki yerini korudu. Şimşekler, ebedi puan durumunda başarı ortalamasına göre ise Türkiye'nin 5. büyük takımı konumunda bulunuyor. 29 yıllık Süper lig kariyerinde bugüne kadar 944 maça çıkan Eskişehirspor, bu maçlardan 326 galibiyet elde ederken, 306 maçtan ise beraberlik ile ayrıldı. Şimşekler, 944 maçta 312 yenilgi aldı.

Süper Lig'de 29 sezon

Rakipler filelere 29 sezon boyunca 1071 gol gönderen Eskişehirspor, kalesinde ise 1037 gol gördü. Yediğinden 34 fazlasını ağlara gönderen Siyah Kırmızılı ekip, toplamda ise 1284 puan topladı. Diğer taraftan lig tarihindeki başarı ve sıralamalarına göre hazırlanan derece tablosunda ise, Türkiye'nin en büyük 5. Takımı unvanını elinde bulunduran Eskişehirspor, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un ardında yer aldı. 6.büyük olarak Kayserispor, 7.büyük takım olarak ise Bursaspor yer aldı.

Es Es genç yetenekler peşinde

Gelecek sezon gelecek vaat eden futbolcular ile ligde mücadele etmeyi hedefleyen Eskişehirspor'un adı birçok genç futbolcuyla anılıyor. Siyah Kırmızılı ekip Ankaragücü'nde forma giyen Aytaç Özen'in ardından Bucasporlu Emre Kılınç'la da ilgilendiği iddia edildi. 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Emre Kılınç'ı listesine aldığı iddia edilen Eskişehirspor'un Boluspor ile sözleşmesi sona eren futbolcuyla prensipte anlaştığı ileri sürüldü.

Editör: TE Bilisim