Denge bozulacak mı?
Eskişehirspor ile Ankaragücü bugüne kadar 46 maçta karşılaştı. Es Es 15 galibiyet elde ederken, başkent ekibi de 15 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 16 maçta ise gülen olmadı. İki takım aralarında oynadıkları bu maçlarda kalelerine 59'ar gol gönderdi. İnanılmaz denge yarın saat 15.30'da oynanacak maçın heyecanını bir kat daha arttırdı.

Gollerde eşitlik var
Es Es, Ankaragücü ağlarına 46 maçta 59 gol gönderirken, kalesinde de aynı sayıda gol gördü. 1966 yılında ilk kez yoları Süper Lig'de kesişen iki takımın, tarihlerindeki ilk maçını Ankaragücü sahasında 4-1'lik galibiyetle kazanırken, 2012 yılında oynadıkları son mücadeleyi ise bu kez Ankara'da 5-2'lik skorla Eskişehirspor kazanmıştı.

Evimizde üstünüz
Lig tarihinde bugüne kadar aralarında oynadıkları 46 maçtan 25'ini Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda oynandı. Eskişehirspor'un Eskişehir'de oynanan maçlarda üstünlüğü bulunuyor. Kırmızı Şimşekler 25 maçtan 9 galibiyet elde ederken, sahasında 6 yenilgi aldı. 10 karşılaşmada ise takımlar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

5 yıl sonra ilk kez
52 yıllık rekabette 46 maçın 44'ünü Süper Lig'de, 2'sini ise özel turnuvada oynayan iki takım, TFF 1. Lig'de ise ilk kez birbirlerine rakip olacak. Ezeli rekabette son maçlarını 2012 yılında Ankara'da oynayan ve ardından Süper Lige veda eden Ankaragücü, 3 Mart 2012'de oynanan bu maçtan 5-2'lik yenilgiyle ayrılmıştı. 5 yıl yollar TFF 1. Lig'de kesişti.

Tribünler dolacak
Eskişehirspor taraftarları açısında bir kat daha fazla öneme sahip olan maçlardan biri hiç şüphesiz Ankaragücü maçı. Yarın oynanacak 47.randevu öncesi ise nefesler tutuldu. Eskişehirspor taraftarı önceki gün satışa çıkan maçın biletlerine büyük ilgi gösterirken, yarın Yeni Atatürk Stadı tribünlerinin dolu olması bekleniyor.

Taraftarları gelmiyor
Eskişehirspor ile Ankaragücü arasında 5 Kasım Pazar günü saat 15.30'da Yeni Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmaya güvenlik nedeniyle Ankaragücü taraftarları alınmayacak. Geçmiş yıllarda iki takım taraftarları arasında yaşanan üzücü olaylar nedeniyle, İl Spor Güvenlik Kurulu böyle bir karar aldı.
Editör: TE Bilisim