TMMOB'a bağlı Makine Mühendisleri Odası İş Güvenliği Komisyonu tarafından Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezinde 'İş Sağlığı ve Güvenliği Sektörüne Bakış' konulu panel düzenlendi. Panele; Makina mühendisi A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Nurcan Yılmazlar, Makina mühendisi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Özesen, MMO Şube Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Nezihe Hanecioğlu, Makina Mühendisi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Ali Borucu ve Acıbadem Hastanesi İşyeri Hekimi Dr. İsmet Topaç konuşmacı olarak katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hakan Ünal, zaman zaman farklı kesimlerle bir araya gelerek bu tür toplantılar gerçekleştirdiklerini söyledi. Yapılan bu panelin sadece Eskişehir'de yapıldığına değinen Ünal, tüm illere örnek olunması gerektiğini savundu.
Panelde ilk olarak konuşan MMO Şube Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Nezihe Hanecioğlu, istatistiklere yer verdi. Hanecioğlu, 'Eskişehir'de 276 tane A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı, 185 tane B sınıfı, 1384 tane C sınıfı yer alıyor. Diğer sağlık personeli ise 532, iş yeri hekimi ise 482 kişi. Eskişehir'de 5301 tane kaza ve 2 tane meslek hastalığı kaydı var. İş kazası sonrası ölen sigortalı işçi 12 kişi. Türkiye genelinde ölenlerin 473 kişi inşaatta hayatını kaybetmiş' dedi.
Daha sonra konuşan Makina Mühendisi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Ali Borucu ise iş sağlığı ve güvenliği konusunda genel bilgilendirmelerde bulundu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim