Şehrin ekonomisine olduğu kadar ülke ekonomisine de katkıda bulunan geri dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Odunpazarı bölgesinde toplanılan geri dönüşüm atıkları ton ve kilogram olarak açıklandı.

4 MAHALLE DAHA EKLENDİ

Ocak ayından bugüne kadar yaklaşık olarak 3 bin 600 ton ambalaj atığı toplandı. Geçen bu 6 aylık süreçte yaklaşık 200 geri dönüşüm kutusu ve 400 geri dönüşüm aparatı kullanılmak üzere Odunpazarı bölgesine dağıtıldı. Daha önce geri dönüşüm toplanan mahalle sayısı 16 iken bu dönemde 4 mahalle daha eklenerek 20 mahalleye yükseldi. Bu da daha çok geri dönüşüm atığı ve ekonomiye büyük katkı demek.

3 BİN KİLO ATIK PİL VE BATARYA TOPLANDI

Bu yılın ilk çeyreğinde ise okullardan, muhtarlıklardan, kamu kurumlarından, sağlık kuruluşlarından 3 bin kilogram atık pil ve batarya toplandı. Toplanan atık pil ve bataryalar bertaraf edilmek üzere TAP Derneğine teslim edildi. Okullar arası Atık Pil Toplama Kampanyası düzenlenerek katılım daha fazla arttırıldı ve dereceye giren ilk 3 okula hediyeler verilerek teşvik sağlandı.

81 BİN LİTRE BİTKİSEL ATIK TOPLANDI

Çevre lisanslı DEHA Biodizel firma ile birlikte toplama çalışmaları yürütülerek kampanya düzenlendi. Kampanya dahilinde 5 litre atık yağ biriktiren vatandaşların evlerinden atık yağlar alınarak ev hanımlarına hediye takdim edildi. Buna göre 2015'in il 6 ayında konutlardan 5 bin litre, işletmelerden 76 bin litre, toplamda 81bin litre bitkisel atık yağ toplandı.

Geri Kazanım Sistemine katılmayanlar, geri dönüşüm atıklarına çöp atanlar, sokak toplayıcılarını engellemek amacıyla denetimler gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Editör: TE Bilisim