Uzun yıllar tartışılan Fuar ve Kongre Merkezi kurulması konusu nihayete eriyor. Mayıs ayında hazırlanan Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi Projesi'ne Kalkınma Bakanlığı tarafından onay verilmesinin ardından ihale için çalışmalar başladı. Çevreyolu üzerinde Ankara istikametinde yer alan 62 bin 691 metrekarelik alana fuar ve kongre merkezinin yanı sıra fuaye alanı, ETO'nun hizmet binası, açık otopark, restoranlar, kafeteryalar, VIP ve çok amaçlı salonlar da yapılması planlanıyor.

İHALESİ YAPILDI

Proje kapsamında 4 bin 619 metrekarelik brüt Fuar-1 binası, 4 bin 681 metrekarelik Fuar-2 binası, 5 bin 151 metrekarelik Fuaye Binası ve 8 bin 622 metrekarelik Kongre Binası'nın yaptırılması planlanıyor. Dün ETO Meclis Salonu'nda Fuar ve Kongre Merkezi yapım ihalesi gerçekleşti. 10 Aralık'ta başlayan ihale süresinde 14 firma tarafından dosya satın alındı. Dün yapılan ihalede ise 14 firma arasından 4'ünün teklifi ulaştı.

EN DÜŞÜK TEKLİF KAZANACAK

Komisyon Başkanlığı yapan ETO Disiplin Kurulu Başkanı Halis Sağlam ihale ile ilgili yaptığı konuşmasında kentin geleceğine iz bırakacak yatırıma başlandığını söyledi. İhale hakkında bilgi veren Sağlam, ihalenin 2 oturum olacağını belirterek 'En düşük teklif veren değil, teknik kontrolden sonra kalan en düşük teklif kazanacak' dedi.

4 FİRMADAN BİRİNİN DOSYASI EKSİK ÇIKTI

İhaleye katılan 4 firmanın zarfları açılarak eksikleri kontrol edildi. İlk olarak açılan zarfta İstanbul firması olan Hisar İnşaat Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti.'ne, ikinci açılan zarf İstanbul firması Aksoy İnşaat'a, üçüncü açılan zarf İstanbul firması Cihan İnşaat'a ve son açılan zarfta ise Adıyaman firması ve aynı zamanda Eskişehir stadyumunu yapan MD İnşaat'a ait teklif ve dosyalar yer aldı. İkinci açılan zarfta yer alan Aksoy İnşaat'ın dosyasında teminat mektubunun yer almaması nedeniyle ihaleye katılamadı.

EN DÜŞÜK TEKLİF MD İNŞAAT'IN

İstenilen dosyaların tam olması nedeniyle ihaleye katılan firmaların verdiği teklifler ise şöyle: 'Hisar İnşaat Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti. 65 milyon 733 bin 746 lira 46 kuruş, Cihan İnşaat 77 milyon 931 bin 661 lira 16 kuruş, Eskişehir stadyumunu yapan MD İnşaat 59 milyon 621 bin Türk lirası.'

İhalenin ikinci oturumu ise basına kapalı gerçekleşti. İkinci oturumda dosyalar incelenerek en düşük ve dosyası ile şartları tam olan firmaya verilecek. Evrakların teyit edilmesinin ise bir hafta 10 gün kadar süreceği tahmin ediliyor.(HM)

Editör: TE Bilisim