Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 10 Ağustos tarihinde başlayan 'Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık' hizmetlerinden Odunpazarı ilçe sınırlarında yaşayan herkes yararlanabiliyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne kayıtlı Uzman Psikolog Fatma Ünlü tarafından, çocuk danışmanlığı, ergen danışmanlığı, yetişkin danışmanlığı, grup terapisi, aile terapisi, sınav kaygısı, stresle başa çıkma, uyum sorunları, kişilik testleri gibi danışmanlık hizmetleri veriliyor.

Danışmanlık hizmetinden 623 kişi yararlandı

Emek Mahallesi'nde bulunan Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü binasında verilen danışmanlık hizmetinden bu zamana kadar 623 kişi yararlandı. Danışmanlık hizmeti alan çocuklarda, konuşma sorunu, sınav kaygısı ve davranış sorunu belirlendiğini ifade eden yetkililer, Bilişsel Davranışçı Terapi, Davranışçı Terapi ve Psikoeğitim çalışmaları yapıldığını belirtti.

Kadınların sorunu çözülüyor

Danışmanlık hizmeti alan kadınlarda ise, ilişki sorunları, geçim sorunları, travma, doğru ebeveynlik ve öfke sorunları gibi problemlerle başvuru yapıldığını belirten yetkililer, çözüm sürecinde Bilişsel Davranışçı Terapi ve Psikoeğitim çalışmaları yapıldığını ifade etti. Ayrıca psikolojik danışmanlık hizmeti dışında, Ocak ayında 60 kadına 'Kadına şiddet' , Mart ayında 15 kadına Aile içi iletişim konulu seminerler verildiğini belirten yetkililer, Nisan ayında 40 Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) öğrencisine sınav kaygısı konulu çalışma ve 40 üniversite öğrencisine Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü tanıtımı gerçekleştirildiğini bildirdi.
Öte yandan yetkililer, ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların Emek Mahallesi'nde bulunan Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü binasına gelerek Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü personeli aracılığıyla randevu alınabileceğini belirtti. HM

Editör: TE Bilisim