65 yaş üstü vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz faydalanması ile ilgili düzenleme getirileceği günlerdir konuşuluyor. Konuyla ilgili ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşımayı ücretsiz kullanma hakkının kısıtlanması düzenlemesine ilişkin iki formül üzerinde çalıştıklarını belirtti. İlk formüle göre yaşlılar mesai saatlerinde toplu taşımada ücretsiz haklarını kullanamayacak. Diğer formülde ise 65 yaş üstüne günde iki kez ücretsiz biniş hakkı verilmesi düşünülüyor. Yapılması düşünülen kısıtlamayı vatandaşlara sorduk. Kimi vatandaş kısıtlamanı doğru olduğunu belirtirken kimi vatandaş da tepki gösterdi.
KALDIRILMASIN
Yalçın İncesu: Niye getiriyorlar. 65 yaş zaten hayatın sonuna gelmiş. Niye getiriyorlar? Sınırlama getirilmesin. Belirli saatlerde belki olabilir ama tamamen kaldırılmasın.
YANLIŞ UYGULAMA
Mustafa Başrol: Yanlış bir uygulama olur. Eski uygulamaya devam edilsin. Zaten 65 yaş kamu hizmetinde çalışılamayacak bir yaş. Onların hakkı olduğunu düşünüyorum.
İSABETLİ OLUR
Hamza Aydoğan: İsabetli olur. Sınırlamadan daha ziyade maddi yönden bir insanın cebine dokunursa daha tedbirli olur. En azından yüzde 50'sini alırlarsa bu kalabalık akın etmez.
KALABALIK OLUYOR
Arda Uyanık: Bence doğru bir uygulama. Yani yaşlılarımızın da mağdur olmayacağı şekilde sınırlama getirilmeli. Toplu taşıma araçları çok kalabalık oluyor. Onlar da oturmak istiyorlar.
MAĞDUR ETMEZ
Emre Balcı: Güzel ve mantıklı bir uygulama. Yerinde bir uygulama hem onlar hem çalışanlar mağdur olmazlar. Ülke genelinde uygulanacaksa çok daha iyi olur.
DAHA İYİ OLDU
Beyza Pamuksuz: Ben doğru buluyorum. Daha iyi oldu. Hem onlar hem öğrenciler hem de çalışanlar için daha bir uygulama. Öğrenciler adına konuşacak olursam bizim için daha rahat olacak.
Editör: TE Bilisim