Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin gençlerin eğitim, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak 2017 yılının Ekim ayında hizmete açtığı Gençlik Merkezi büyük ilgi görüyor. 3 yıllık süreçte ücretsiz olarak verilen kursların yanı sıra düzenlenen doğa yürüyüşleri, üretim kampları, fotoğraf gezileri, seminerler, söyleşiler ve konserler ile Merkez, 3 yılda 70 binin üzerinde gencin hayatına dokundu. Pandemi sürecinde de çevrimiçi etkinlikler ile gençleri bir araya getiren Gençlik Merkezi, etkinliklerine de ara vermeden devam ediyor.
MODERN BİR MERKEZ
2017 yılında gençlere ders çalışabilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri modern bir merkez sunan Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Merkezi'nde verdiği ücretsiz hizmetler ve düzenlediği renkli etkinlikler ile gençlerin takdirini topluyor. Açıldığı günden bugüne 70 binin üzerinde gence ücretsiz hizmet veren merkezde 15-35 yaş grubuna hitaben 280'e yakın kurs, 31 doğa yürüyüşü ve fotoğraf gezisi, 16 üretim kampı, 23 seminer ve söyleşi, 244 yer tahsisi, konserler, sergiler ve birçok online etkinlik düzenlendi.
100'DEN FAZLA GÖNÜLLÜ
Merkezin 100'den fazla gönüllüsü ve 60'a yakın partneri olduğunu belirten Gençlik Merkezi yetkilileri 'Sayın Başkanımız Yılmaz Büyükerşen'in gençlere verdiği değer ve onların ihtiyaçlarına yönelik hizmete sunulan bu merkezde 3 yıldır çok güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Düzenlediğimiz etkinlikler ile bir yandan gençlerin şehri benimseyip, aidiyet duygularını geliştirmeyi amaçlarken, diğer yandan da Eskişehir'in ihtiyaç ve dinamiklerine özgü sosyal projeler üretmelerine, şehir kültürünü anlamaları ve gönüllü çalışmanın önemin kavramalarına destek olduk. Büyük ilgi gören üretim kampı etkinliklerimiz ile Eskişehir'in kırsal mahallelerine giderek üretim yapan köylü hemşehrilerimiz ile gençleri buluşturduk. Orada hem köy hayatını yakından öğrendiler, hem üretime katıldılar, hem de bu sayede köylülerimizin işlerine imece usulü yardımcı oldular. Alanında uzman kişilerle birlikte düzenlediğimiz seminerler ile gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamaya çalıştık. Tüm bunların yanı sıra gençlerin ihtiyaçlarına yönelik açtığımız 250'den fazla ücretsiz kurstan 7 binin üzerinde gencimiz faydalandı. Onlar bizim için çok kıymetli. Onlardan gelen her fikre, her öneriye, her projeye açığız' dedi. HM
Editör: TE Bilisim