Elazığ ve Malatya'da yaşanan deprem sonrası, akıllara depreme ne kadar hazır olduğumuzu getirdi. Evlerde mutlaka olması gereken deprem çantasının içerisinde ne olması gerektiği ve nasıl hazırlanması gerektiğiyle ilgili ise AKUT Eskişehir Ekip Lideri Mete Kızıl ve Seminer Sorumlusu Ahmet Aracı bilgi verdi.
AZ HASARLA
ATLATILSIN
Eskişehir'in de bir fay hattı üzerinde olduğunu hatırlatan Kızıl, '2'inci ve 3'üncü derece deprem bölgesi diye geçiyor. Ama unutulmamalı ki Van da 3'üncü derece deprem bölgesi ve 2011'de büyük bir deprem yaşadı. Demek ki her zaman hazırlıklı olmamız lazım. Akut olarak bizim amacımız insanları sürekli bilgilendirmek. Vatandaşın yapacağı şey binalarının deprem yönetmeliğine uygun olup olmadığını kontrol ettirsinler. Evlerinde tatbikat yapsınlar ve evlerinin güvenli bölgelerini belirlesinler. Her hangi bir afetle karşılaştıklarında az bir hasarla atlatabilsinler' dedi.
KENDİLERİ
HAZIRLAYABİLİR
Deprem çantasında olması gerekenlerle ilgili konuşan AKUT Eskişehir Seminer Sorumlusu Ahmet Aracı ise 'Afet çantası diyoruz artık. Sadece deprem değil seller de yaşıyoruz. Özellikle kış aylarındayız. Yedek kıyafet, battaniye, çocuklarımızın mamaları, kullandığımız ilaçlar varsa bunlar. Bebek bezleri, pilli radyo, el feneri, pil bulundurulmalı. Bunlar çoğaltılabilir. Engelli kardeşlerimiz varsa yedek bastonlar, cihazlar olabilir. Evin tapuları, fotokopilerinin olduğu çanta hazırlamalıyız. Ev içerisinde kendimiz hazırlayabiliriz. Her vatandaşın elindeki imkanlarla bir çanta hazırlamalı' ifadelerini kullandı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim