İlimizde eğitim kurumları için yönetici mülakatları Pazartesi günü başladı. Okul Müdürü, Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcısı olmak isteyenler ve yöneticilikte dört yıllık görev süresi dolanlar mülakata girecekler.

2 AĞUSTOS'TA
DUYURULACAK
Mülakat değerlendirmesi 21 Temmuz'da tamamlanacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü mülakat değerlendirmesi için üç komisyon oluşturdu. Komisyonların Başkanlıklarını İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları yapıyor. Barış Hancı, Ali Pehlivan ve Muhittin Adıyaman başkanlıklarını yaptığı komisyonlarda değerlendirmeye alınan yönetici adayları içinde dört sorunun olduğu zarflardan birini çekiyor. Adaylar şanslarına çıkan soruları yanıtlıyor. Mülakat sonuçları 24 Temmuz'da sona erecek. Yönetici adayları mülakat sonuçlarına 25 -31 Temmuz tarihleri arasında itirazda bulunabilecek. Kesin sonuçlar 2 Ağustos'ta duyurulacak. Sözlü sınav sonuçları 3-7 Ağustos tarihleri arasında sisteme girilecek. 10 Ağustos'ta görevlendirmeye esas puanlar ilan edilecek. Mülakatta alınan puanların yüzde 50'si ile EK-1 puanının (Hizmet süresi, yöneticilikteki hizmet süresi, aldığı ödüller, yüksek lisans, doktora gibi kriterler değerlendirilecek) yüzde 50'si alınarak, sıralama yapılacak.

FATİH FEN LİSESİ
21-25 Ağustos tarihleri arasında Yöneticilik tercihleri alınacak. 28-31 Ağustos tarihleri arasında başvurular onaylanacak. Başvuru sonuçları 5 Eylül'de açıklanacak. 8 Eylül'e kadar Müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcıları görevlendirmeleri yapılacak. Dört yıllık görev süresini doldurmayan müdür ve müdür yardımcıları boş okullara müracaatta bulunamayacak. Aralarında Fatih Fen Lisesi, Salih Zeki Anadolu Lisesi Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi, TOKİ Savaş Kubaş Anadolu Lisesi, Ahi Evran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Fazıl Yıldırım Anadolu Lisesi, Şehit İlker Karter Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çamlıca Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Sarar Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Yavuz Selim İlkokulu, Ali Rıza Efendi İlkokulu, Sabri Kılıçoğlu Ortaokulu, Çamlıca Şehit Muhammed Fatih Safitürk İmam Hatip Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, İstiklal Ortaokulu, Şeker İlkokulu, Havacılar İlkokulu, Çamlıcı Ticaret Odası İlkokulu, Korgeneral Lütfi Akdemir İlkokulu, Cemalettin Gökay Anaokulu Odunpazarı, Seyitgazi ve Sivrihisar Halk Eğitim Merkezleri'ninde olduğu kadrosu boş olan 73 okul yeni müdürlerine kavuşacak.

'KUL HAKKI YEMEYİN'
Mülakat ve EK-1 değerlendirmesinde başarılı olan 17 Müdür Başyardımcısı, 174 Müdür Yardımcısı da puanlarına göre kadrosu boş olan okullarda görevlendirilecek. Eskişehir'in bir numaralı okulu olan Fatih Fen Lisesi uzunca bir süredir müdürsüz idare ediliyor. Bu gözde okul Eylül ayında yeni müdürüne kavuşacak. Umarım bu yıl yapılan yönetici değerlendirmelerinde 'liyakat' dikkate alınır. Adaylar arasında sendikal ayrım yapılmaz. Yeni atanacak yöneticilerin büyük çoğunluğu 'yandaş sendika üyesi' olmaz. Eskişehir eğitim camiası Milli Eğitim yöneticilerinden yapılan değerlendirmelerde 'kul hakkı yenilmemesini ve adaletli davranılmasını' bekliyor. AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan ve İl Başkanı Dündar Ünlü, daha dün 'AK Parti'ye oy vermedim' diye böbürlenip, ama hep iktidar partisinin nimetlerinden yararlananların okul yöneticilerini değerlendirecek komisyona baskı yapmasına engel olmalıdır. İl Milli Eğitim Müdürünün yandaş sendika güdümünde hareket etmesine izin vermemelidir…



/////
NEDEN OMUZ OMUZA YÜRÜMÜYORLAR?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Adalet Yürüyüşü'ne büyük bir kararlılıkla devam ediyor. Bu dünya çapında ses getiren eylem 9 Temmuz'da Maltepe'de yapılacak görkemli bir miting ile sonlandırılacak. 'Sonlandırılacak' diyorum. Çünkü öyle olması gerekiyor. Umarım Kılıçdaroğlu, etrafını kuşatan bazı aklı evvellerin sözüne kanıp, bu yürüyüşü Edirne'ye kadar götürüp, 'bir çuval inciri berbat etmez.' Bu yürüyüşe Eskişehirlilerde büyük destek veriyor. Milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, İl Başkanı Sinan Özkar sık sık yürüyüşe katılarak, Genel Başkanlarını yalnız bırakmıyor. Son yapılan İl Kongresi'nde bir oyla seçimi kaybeden İlker Özokçu'da ekibiyle birlikte yürüyüşe katılmış. Ali Rıza Menevşe, Mehmet Ali Çelik ve Bülent Aksoy ile birlikte yürüyüşe katılan Özokçu Genel Başkanlarının 'Adalet' talebine destek oldu. Ancak bu 'Adalet Yürüyüşü' bile CHP'deki kutuplaştırmayı sona erdirmedi. Milletvekilleri ve belediye başkanları hep birlikte el ele, omuz omuza yürümedi. Büyükerşen, Ataç, Kurt, Usluer, Çakırözer, Yüksel, Özkar, Özokçu, Sallarel, Yörük neden 'Adalet' için omuz omuza yürümüyor? Ne oldu da 'yan yana gelmekten' imtina ediyorsunuz?
//////
NOSTALJİ

ESKİŞEHİR'DE İZ BIRAKTILAR
Tarih 13 Aralık 1994. DYP Eskişehir Milletvekili ve TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ni ziyaret ediyor.
ÇOK FAYDASI OLDU
Fotoğrafta Cindoruk, ESOGÜ'nün Kurucu Rektörü merhum Esat Erenoğlu, dönemin Eskişehir Valisi Ali Fuat Güven ile birlikte. Rektör Erenoğlu bu ziyaretten iki ay sonra Cindoruk'a 'Fahri Doktora Ünvanını'takdim etmişti. Hüsamettin Cindoruk 1991 seçimlerinde Eskişehir'den milletvekili adayı olmuştu. Cindoruk Eskişehirli değildi. Ancak eşi Dilek Hanım Eskişehirliydi. Eskişehir'in Eniştesi olan Cindoruk o seçimlerde milletvekili seçildi. Daha sonra TBMM Başkanı oldu. Meclis Başkanlığı döneminde içinde Eskişehir olmayan hiçbir şeye imza atmadı. Eskişehir'i Büyükşehir yaptı. Doğalgazın gelmesini sağladı. Organize Sanayiye yeni yatırımlar getirdi. Eskişehir'e çok faydası oldu.
SERT VE DİSİPLİNLİ
ESOGÜ'nün kurucu Rektörü Esat Erenoğlu'nun Eskişehir'e ve üniversiteye büyük katkıları oldu Erenoğlu 7 yıl önce 24 Nisan 2010'da vefat etti. Erenoğlu'na Allah'tan rahmet diliyorum. Ali Fuat Güven 21 Şubat 1992- 4 Ekim 1999 tarihleri arasında (7,5 yıl) Eskişehir Valiliği yaptı. İlk Valilik görevini Eskişehir'de yapan Güven, daha sonra Bursa Valiliği'ne atandı. Güven, sert ve disiplinli bir Vali'ydi. Tam bir devlet adamıydı. Eskişehir'de başarılı hizmetlerde bulundu. Eskişehir'de iz bırakan ve unutulmayan valiler arasında yer aldı.

foto şaka

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Kazımcığım Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ya Yılmaz Hoca'yı ikna et. Ya da bize başka bir aday bul.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Genel Başkan iyi ki bu sefer Yılmaz Hoca'yı ikna edemezsen, sen Cumhurbaşkanı adayı ol falan demedi.