Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Kazım Kurt, dün bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelerek seçim çalışmalarını ve projelerini anlattı. İlk zamanlar adaylık sürecinde bazı sıkıntılar yaşadıklarını ancak şuan herhangi bir sorun olmadığını belirten Kurt, Odunpazarı bölgesinde eksik kalna ve tamamlanması gereken çalışmalardan söz etti.

Kazım Kurt, kadın ve çocuk odaklı çalışmalar yürüteceklerini belirterek, partinin seçim çalışmalarının 20 Şubat tarihinden itibaren hızlanacağını aktardı. Odunpazarı bölgesinin çocuk ve kadınlara yönelik çalışmalarda eksik kaldığını ifade eden Kurt, ' Her gittiğim yerde mahallenizde kreş var mı diye soruyorum. Yalnızca çalışan kadınlar için değil, ev hanımları için de maddi durumu iyi olmayan çapaya giden, ormanda çalışan işçi kadınlar için de kreş önemli bir ihtiyaç' dedi. Sosyal demokrat bir belediyede bunun öncelikle gerçekleştirileceğini belirten Kurt, belediyede bir kreş açacaklarını söyledi.

Kurt seçim çalışmalarında esas ve temel öğe olarak çocuk ve kadın olduğunu belirterek, çocukların eğitimini de yönlendirecek çalışmalar yapacaklarını belirterek şöyle konuştu: ' Anaokullarını, ilkokulların hatta belki ortaokul ve liselerin bile temizlik işleri, tamamen öğrenci velilerin verdiği parayla gerçekleşiyor. Oysa hem eğitim parasız, hem temizlik belediyelerin birinci görevi. Ama okulu temizlemek okulda okuyan öğrencinin velisine düşüyor. Bunun çok doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum. Eğer belediye bir konuda yeterli ve ciddi adımlar atarsa, bu bölgedeki okulların temizliği konusunda Odunpazarı belediyesi olarak iyi bir örgütlenme yapabileceğimizi ve vatandaşlarımızı o okul temizliği için verecekleri paradan kurtarabileceğimizi düşünüyorum. Bunlar çok küçük bedellerdir ama asgari ücretle geçinenler, hatta asgari ücret dahi alamayan birçok velinin bu noktada sıkıntı içerisinde olduğunu görüyoruz.'

'Sosyal yardımlar belediye bütçesinde ciddi yer tutuyor'

Yaşlılar ve engelliler için sosyal belediyecilik çerçevesinde yeterli çalışmaların yapılmadığını ifade eden Kurt, ' Türkiye'nin bazı yerlerinde belediyeler yaşlılar ve engelliler için çalışmalar yağıyor. Eskişehir'de Tepebaşı belediyesinin böyle çalışmaları var. Ama Odunpazarı belediyesinde bunun eksik olduğunu ve giderilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sosyal yardımlar belediye bütçesinde ciddi yer tutuyor. Ama sosyal yardımlarda, sosyal devlet ve sosyal belediyecilik mantığında değil, sadaka kültürü içerisinde hareket edildiğini görüyoruz. Bunu çok doğru bir yaklaşım olmadığını ve alanı inciten bir durum olduğunu görmemiz gerekir. Bizim yapacağımız çalışmalarda bu konu biraz daha modern insanı incitmeyecek ve alanla vereni karşı karşıya getirmeyecek bir noktaya getirecektir. Bu da çeşitli belediyelerin uyguladığı Kentkart, yaşamkart, sosyal kart gibi isimlerle hayata geçireceğimiz kartlarında ismini beraber koyalım diye düşünüyoruz. O kartla, bu işlerin gerçekleşeceğinin yararı olacağını düşünüyoruz. Bunun ikinci bir yararı da çeşitli noktalarda kurulmuş olan paylaşım merkezleri var. Bu paylaşım merkezlerinde insanın onurunu incitmeden, insanın alışveriş psikolojisini de tatmin ederek bu işi gerçekleştirmenin yaralı ve doğru olacağını düşünüyorum. Bu noktada Eskişehir'de çok gelişmiş bulunan tüketim kooperatifçiliği ile de işbirliği içinde bir uygulamanın alt yapısını yapmak gerekir. Belki o zaman daha çabuk ve yaygın bir şeklide bu hizmeti sunma şansımız olabilir' diye konuştu.

Editör: TE Bilisim