İlimizde eğitim kurumları için yönetici mülakatları 16 Nisan Pazartesi günü başlıyor. Mülakat değerlendirmeleri 27 Nisan'a kadar sürecek.

7 MAYIS'TA AÇIKLANACAK
Okul Müdürü, Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcısı olmak isteyenler ve yöneticilikte dört yıllık görev süresi dolanlar mülakata girecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdürlük, Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcılığı kadroları boş olan okulları açıkladı. 35'i kent merkezinde olmak üzere toplam 93 okula yeni müdür atanacak. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 7 okula yeni Müdür Başyardımcısı 133 okula da yeni müdür yardımcılarının ataması gerçekleşecek. Mülakata boş kadroların üç katı sayıda yönetici adayı girecek. Müdürlük için '279, Müdür Başyardımcılığı için 21, Müdür Yardımcılığı için 399 aday' mülakata katılacak. Dört yıllık görev süresini doldurmayan müdür ve müdür yardımcıları boş okullara müracaatta bulunamayacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü mülakat değerlendirmesi için iki veya üç komisyon oluşturacak. Komisyonlarda değerlendirmeye alınan yönetici adayları içinde dört sorunun olduğu zarflardan birini çekecek. Şanslarına çıkan soruları yanıtlayacak. Mülakat sonuçları 7 Mayıs'ta açıklanacak. Sözlü sınav sonuçları 21-23 Mayıs tarihleri arasında sisteme girilecek.

PUANLARIN YÜZDE
ELLİSİ ALINACAK

25 Mayıs'ta görevlendirmeye esas puanlar ilan edilecek. ''Mülakatta alınan puanların yüzde 50'si ile EK-1 puanının (Hizmet süresi, yöneticilikteki hizmet süresi, aldığı ödüller, yüksek lisans, doktora gibi kriterler değerlendirilecek) yüzde 50'si alınarak'' sıralama yapılacak. 04-08 Haziran tarihleri arasında yöneticilik tercihleri alınacak. 11 Haziran 2018 Pazartesi günü sonuçlar açıklanarak, yöneticiler yeni okullarında görevlendirilecek. Aralarında; Adalet, Ticaret Borsası, Kılıçarslan, Pilot Binbaşı Ali Tekin, Erdal Abacı, Vali Münir Raif Güney, Hürriyet, 24 Kasım, Avukat Mail Büyükerman, Şehit Yalçın Baykuş, Ahmet Yesevi İşitme Engelliler, Çukurhisar ilkokulları, Murat Atılgan, Sami Sipahi, Arif Nihat Asya, Eskişehir Ticaret Odası, Fahri Günay, İkieylül, Şehit Mutlu Yıldırım, Şehit Halil Durmaz, Ahmet Yesevi İşitme Engelliler, Kazım Karabekir İmam-Hatip, Orhangazi İmam-Hatip ortaokulları, Adnan Menderes, Avukat Mail Büyükerman, Vali Mehmet Kılıçlar, Öğretmen Esra Akkaya, Lamia Dayanç, Sakarya, Kutipoğlu, Cemal Ererdi anaokulları, Eskişehir Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi, Fahri Keskin Fen Lisesi, Sivrihisar Eğitim Vakfı Muzaffer Anadolu Lisesi, Çifteler Sami Arıel Anadolu Lisesi, Beylikova Çok Programlı Anadolu Lisesi, Emine Emir Şahbaz Bilim ve Sanat Merkezi, Günyüzü Halk Eğitimi Merkezi Elbruz Bilge Özel Eğitim İş Okulu'nun olduğu 93 okul ''11 Haziran 2018'de yeni müdürlerine'' kavuşacak.

KUL HAKKI YEMEYİN
Umarım bu yıl yapılan yönetici değerlendirmelerinde 'liyakat' dikkate alınır. Adaylar arasında 'sendikal ayrım' yapılmaz. Yeni atanacak yöneticilerin büyük çoğunluğu 'yandaş sendika üyesi' olmaz. Eskişehir eğitim camiası Milli Eğitim yöneticilerinden yapılan değerlendirmelerde 'kul hakkı yenilmemesini ve adaletli davranılmasını' bekliyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve İl Başkanı Dündar Ünlü, daha düne kadar 'AK Parti'ye oy vermediğini' böbürlenerek anlatan kişinin başkanlığını yaptığı sendikanın Milli Eğitim'de oluşturulan değerlendirme komisyonuna baskı yapmasına izin vermemeliler.


****
ÖZCAN İL BAŞKANI MI OLUYOR?
Demokrat Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Hüseyin Özcan 'yaptığı açıklamalar ve sivri çıkışlarıyla' son yıllarda Eskişehir siyasetinde 'en çok dikkat çeken' isimlerinde birisi oldu. Hüseyin Özcan 'çekirdekten yetişme' iyi bir partilidir. DYP'de gençlik kollarında başlayıp, parti yönetimlerinde hep önemli görevler üstlendi. Kendisine ne zaman ihtiyaç duyulsa 'elini taşın altına' soktu. Ancak uzunca süredir basın açıklaması yapmıyor. Eskişehir'de 'gündem yaratan o sivri çıkışlarına ara vermiş gibi' gözüküyor. Ancak parti içerisinden aldığım duyumlara göre, Özcan'ın yakın bir süreçte 'Demokrat Parti İl Başkanı olması' bekleniliyor. Partililer Özcan'ın İl Başkanlığında DP'nin Eskişehir'de 'daha başarılı olacağını' düşünüyor. O'nu 'İl Başkanı olması için ikna etmeye' çalışıyor. Hiçbir zaman 'görevden kaçmayan' Özcan'ında İl Başkanlığına sıcak baktığı belirtiliyor. Gençlik Kolu başkanlığından başlayarak, yönetimin her kademesinde görev alan Özcan zaten bugüne kadar 'yaptığı çalışmalar, dava adamlığı ve siyasi bilgi donanımıyla' İl Başkanlığı görevini çoktan hak ediyor...



****
NOSTALJİ
SAKIP AĞA'YA LÜLETAŞINDAN PİPO

Yıl: 1994. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı merhum Sakıp Sabancı, holding yöneticileriyle birlikte Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (ESİAD) ziyaret ediyor. 24 yıl öncesine ait tarihi fotoğrafta dönemin ESİAD Başkanı Orhan Kesikoğlu, 'kentimize yatırım yapması için' davet ettikleri 'Ağa' lakaplı Sabancı'ya 'plaket ve lületaşından yapılmış pipo' veriyor. Gerçekten o yıllardaki ESİAD 'imza attığı işlerle hep kent gündeminde' yer alıyordu. Kentimizin önemli 'sorunlarının çözümünde' etkin oluyordu. Siyasi 'partilerin yerel birleşenlerini ve kentin tüm milletvekillerini Eskişehir paydasında' bir araya getiriyordu. ESİAD'ın o yıllarda yaptığı çalışmaları, 'estirdiği rüzgarı' bugün kentimizde 'hiçbir kurum' gerçekleştiremiyor. Sabancı Holding eski yönetim kurulu başkanı olan Sakıp Sabancı, 2004 yılında 'Amerikan iş dergisi Forbes'in milyarderler listesinde 147'nci sırayı' almıştı. Sabancı, halka yakın tavırlarıyla 'Sakıp Ağa lakabını' kazandı. Yüreği vatan sevgisiyle dolu olan büyük işadamı 13 yıl önce 10 Nisan 2004 tarihinde 71 yaşında böbrek kanserinden yaşamını kaybetti. Sabancı'nın dün ölüm yıldönümüydü. Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Sakıp Ağa'nın ülkemize yaptığı hizmetler asla unutulmayacak...



****
FIKRA
İYİ Kİ ÇİMENTO KOYMAMIŞIM

Üçüncü Boğaz Köprüsünü Japon, Amerikan ve Türklerden oluşan bir konsorsiyum almış. Tam açılışın yapılacağı sırada kurdela kesilirken köprü büyük bir gürültüyle yıkılmış.
- Japon 'Gitti bütün emeklerim, mahvoldu kumlarım ' diyerek harakiri yapmış.
- Amerikalı' Gitti çeliklerim, tonlarca çelik yıkıldı ' diyerek tabancasını çekip intihar etmiş. Tüm bunları izleyen bizim Temel de derin bir 'Oh!' çekerek yanındakilere dönmüş:
'İyi ki çimento koymamışım, yoksa bunlar gibi mahvolurdum.'

****
FOTO ŞAKA
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı: Kemal Bey şu hassas dönemde sizde Devlet Bahçeli gibi Cumhur ittifakına girmelisiniz.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Böylece Genel Kurmay, MİT, MHP'de olduğu gibi CHP'yi de Erdoğan'a bağlayacaksınız. Ama yemezleeeer!!!