Bir otelin kahvaltı salonunda CHP İl Teşkilatı dayanışma ve birlik toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Ersen Yeniceli, sıkıntılı bir seçim sürecinden geçildiğini vurguladı. asgari ücretin düşük olmasına ve Cumhurbaşkanının her platformda 3-4 çocuk istemesine tepki gösteren Yeniceli, '949 lira asgari ücret var. Cumhurbaşkanı 3-4 çocuk istiyor. 3-4 çocuğu bırakın insanlar bu asgari ücretle nasıl yuva kuracaklar? Önce ondan bahsedilsin. Cumhurbaşkanı sahalara indi. Bu zamana kadar cumhurbaşkanının oy istediği, sayı vererek vekil istediği bir seçim dönemi bu zamana kadar hiç yaşadık mı? Asla yaşamadık. Elbette zor dönemlerden geçtik. Ama böyle bir döneme girmedik. Cumhurbaşkanı 400 milletvekili istiyor, bırakın 400 milletvekilini yarısını alırsanız öpüp başınızı koyun' dedi.

AKP'Yİ SANDIĞA GÖMELİM

'Asla ve asla parlamenter sistemi Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti hiçbir zaman değiştiremeyecekler' diyen Yeniceli şöyle konuştu: ' Eskişehir'imizde belediyelerimiz çok büyük hizmetler veriyor ve dünyaya Türkiye'ye örnek oluyor. Bunun genel siyasete yansıması lazım. Biz Eskişehir olarak 2 milletvekiline yakışıyor muyuz? Herkese sesleniyorum. Çocuğunuzu düşünün, torununuzu düşünün elinizi vicdanınıza koyun bir gün torunlarınız sizi sorgulayacaktır. Gelin yol yakınken dönelim, gelin AKP'yi sandığa gömelim. Eğer biz halkımıza projelerimizi çok iyi anlatırsak biz Eskişehir'de birinci parti çıkacağız.'

TÜRKİYE'NİN KURTULUŞU CHP'DİR

10 milyon emekli olduğunu ve emeklilerin yüzde 80'inden alınacak oy ile AKP'nin iktidardan düşeceğini ön gören Yeniceli, Genel Merkezin somuta indirgediği projeler yaptığını ifade ederek halk bu projelerin iyi anlatılması gerektiğini savundu. Türkiye'nin kurtuluşunun CHP olduğunu belirten Yeniceli, 'Türkiye'de Atatürk'ün kurduğu bu parti Türkiye'de bir gün mutlaka tek başına iktidar olacaktır' diye konuştu. (HM)

Editör: TE Bilisim