Yemeğe; Vali Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, AK Parti Milletvekilleri Nabi Avcı, Harun Karacan, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Arslan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük, askeri ve mülki erkan, kamu kurum müdürleri, şehit yakınları ve gazi yakınları katıldı.
HER ŞEYİN ÜSTÜNDE
Birlik ve bütünlüğümüzün, özgürlük ve bağımsızlığımızın en kıymetli simgeleri olan şehit ve gazilerimizin, devletimizin varlığının güvencesi ve sembolü olarak her zaman Türk Milletinin gönlünde ebediyen yaşayacağını bildiren Vali Çakacak, 'Türk Milleti olarak vatan sevgisini her şeyin üstünde tutan bir milletiz' dedi.
CANIMIZI FEDA EDERİZ
'Bizler her şeyin en güzeline layık Aziz Milletimiz adına müreffeh yarınların hayalini kurup, planlarını yaparken geçmişimizi, geçmişte milletçe yaşadığımız acı hatıraları asla unutmuyoruz' diyen Vali Çakacak, 'Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin mübarek kanları ile bize ebedî bir yurt olan Anadolu coğrafyasında yaşamanın, bu coğrafyada var olabilmenin zorluğunu hepimiz biliyoruz. Türk Milleti bu bilinç sebebiyledir ki bin yıldır nice saldırıya, nice istilaya, nice işgal girişimine karşı el ele vererek, kol kola girerek, canını kanını feda ederek bu topraklara hiçbir düşman çizmesini değdirmemiş ve ne bedel ödenmesi lazımsa o bedeli ödemekten çekinmemiştir. Çanakkale, Dumlupınar, Sakarya buna şahittir; PKK'ya, DAEŞ'e, DHKP-C'ye, FETÖ'ye ve bunların arkasındaki tüm güçlere karşı yazdığımız destanlar buna şahittir; 15 Temmuz gecesi buna şahittir' diye konuştu.
ÇOK KIYMETLİSİNİZ
Vali Çakacak sözlerine şu şekilde devam etti: 'Milletimiz, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize vefa borcunu asla unutmayacaktır. Vatan savunmasında gösterdiğiniz kahramanlıklar, asırlar geçse de milletimizin kalbinden, zihninden silinmeyecektir. Sizler bizim için çok kıymetlisiniz. Sizler, sizlerin çocukları veya eşleri bu toprakları kanlarıyla sulayarak bizlere vatan yaptılar. Bizler de devlet olarak şehitlerimizin manevî mirasına ve onların bize emaneti olan şehit yakınlarımıza; siz gazilerimiz ile gazi yakınlarımıza her zaman devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik, etmeye devam edeceğiz.' Vali Çakacak'ın konuşmasından sonra yenilen yemeğin ardından, İl Müftüsü Bekir Gerek'in yaptırdığı yemek duasıyla program sona erdi. HM
Editör: TE Bilisim