Acıbadem Eskişehir Hastanesi, yeni hizmete açtığı Radyoterapi Ünitesi'yle, kanser hastalarına tanıdan tedaviye tüm sağlık hizmetini sunacak bir Kanser Merkezi oluşturdu. Yeni hizmete sunulan Acıbadem Eskişehir Hastanesi Radyoterapi Ünitesi'nin açılışı dün Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Vali Yardımcıları İsmail Küreci, Cafer Yıldız, Hamdi Bilge Aktaş, Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Sarar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Açılış törenine; Acıbadem Sağlık Grubu Poliklinikler Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir eski Valisi Ali Fuat Güven ve Acıbadem Eskişehir Hastanesi Direktörü Dr. Celal Dağ ile Başhekim Prof. Dr. Taner Güneş ev sahipliği yaptı.

KANSER MERKEZİ OLUŞTURULDU

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Taner Güneş merkez hakkında bilgi vererek, 'Acıbadem Sağlık Grubu, Kanser Merkezleri oluşturarak, kanser hastalığının erken tanısından tedavisine kadar her yönüyle hizmet vermek için çalışıyor. İşte bu merkezlerden biri de Acıbadem Eskişehir Hastanesi çatısı altında oluşturuldu. Bugün radyoterapi ünitesinin açılışıyla birlikte kanserin tanı ve tedavisi için güçlü alt yapı donanımı, ileri teknoloji cihazları ve deneyimli uzmanlarıyla hastalarımıza daha fazla hizmet edebilme imkanına kavuştuk. Bu önemli sağlık sorunuyla tanışan hastalarımız ise, başka illere gitme ihtiyacı duymadan Acıbadem Eskişehir Hastanesi'nde tedavi olabilecekler' dedi. Tüm branşlarda SGK ile hizmet veren Acıbadem Eskişehir Hastanesi'nin, kanser hastalarına da yine SGK anlaşmalı hizmet sunacağını söyleyen Güneş, böylece daha çok sayıda hastaya daha fazla tanı ve tedavi imkanı sağlandığını vurguladı.

20 MİLYONLUK YATIRIM

Acıbadem Sağlık Grubu Poliklinikler Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir eski Valisi Ali Fuat Güven, 'Kanser hastalığı tedavisinde dünyamızdaki en son teknolojik gelişmeyi burada tahkik edecek bir tesisi bugün açmış bulunuyoruz' dedi. Güven merkezin bazı nedenlerden dolayı bir buçuk yıl geç açıldığını ve maliyetinin ise 20 milyon TL olduğunu aktardı. İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu konuşmasında erken teşhisin önemine vurgu yaptı.

HASTANENİN BÜYÜTÜLMESİ LAZIM

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Çok yüksek standartlarda bir sağlık kuruluşunun Eskişehir'de olması bizi mutlu ediyor' dedi. Büyükerşen, merkezin büyütülmesi gerektiğini vurgulayarak, 'Bu hastaneyi biz küçük tutmuşuz hasta kapasitesi potansiyeli bakımından, diğer branşları bakımından fiziksel olarak şehrimizin talebine cevap verememekte. Onun için büyütün bu hastaneyi diyorum' dedi.(HM)

Editör: TE Bilisim