Bayramlaşma programına Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Milletvekili Salih Koca, İl Başkanı Dündar Ünlü, belediye başkanları, adaylar ve partililer katıldı. AK Parti 2. Sıra milletvekili adayı olan Harun Karacan bayramlaşma programında damga vurdu. Partililer Karacan'a büyük sevgi gösterdi. Bayramlaşma programı ve aday tanıtım toplantısında konuşan İl Başkanı Dündar Ünlü, 'AK Parti'nin ülkemizin teminatı olduğu, seçimlerden sonraki süreçte daha da net olarak görülmüştür. Bu durum teşkilatlarımızın sorumluluğunu arttırmaktadır. Besmele her hayrın başıdır dedik, ilk günkü heyecanımızla yenilendik ve tazelendik. Şimdi Bismillah diyoruz. Cumhurbaşkanımız bizlerden yerli ve milli milletvekilleri istedi. İşte size 6 tane yerli ve milli, milletin vekillerini takdim ediyoruz. Birlikte Eskişehir adına, Türkiye adına yeni işler başaracak, daha çok çalışacağız ' dedi. AK Parti altıncı sıra milletvekili Yılmaz Altun 'her şey Eskişehir' diyerek, 'Eskişehir için yol çıktık. Tüm hemşerilerimizin desteğini bekliyoruz' diye konuştu.

1 KASIM KADER SEÇİMLERİDİR

Aday Ali Demirel 1 Kasım genel seçimlerini kader seçimleri olarak gördüklerini söyleyerek, 'AK Parti milletimizin hür ve özgür ifadesinin reform hareketidir. Hiç ayrım yapmadan milletine sevdalı bir milli irade hizmet hareketidir. Bu davanın kökü Mekke'den Horasan'a, Malazgirt'ten İstanbul'a, Sakarya'dan Çanakkale'ye dayanır. Köklü bir davadır. Davamız büyük sorumluluğumuz ağırdır. Hiç kimse davamızı hafife alamaz. Ülkemizi farklı noktaya çekmek, milletin birliği arasına fitne sokmaya çalışan şer güçleri bulunmaktadır. Bundan dolayı 1 Kasım genel seçimleri kader seçimleridir' şeklinde konuştu.

1950'Lİ YILLARIN SANAYİ ŞEHRİ OLACAK

Aday Yetkin Tetik AK Parti'yi yeniden tek başına iktidar yapacaklarını söyleyerek,'Darılmayacağız, küsmeyeceğiz, kırılmayacağız hedeflerimize emin adımlarla ilerleyeceğiz. Verdiğimiz sözleri yerine getirmek zorunda olacağız. Umut yolculuğunda hep umutlu olacağız' dedi. Tetik AK Parti döneminde Eskişehir'in ciddi yatırımlar aldığını ifade ederek, 'Şehrimiz 1950'li yıllardaki sanayi kenti Eskişehir'i yeniden yakalayacaktır' şeklinde konuştu. Tetik ayrıca, 'Eskişehir sevdalısı Nabi Avcı'nın, Eskişehir'in evladı Harun Karacan'ın ve başbakanımızın ekonomik danışmanı Emine Nur Günay'ın adını Bozdağlarına yazacağız, yetmez Türkmen Dağlarına yazacağız' ifadelerini kullandı. Tetik geçmişte partide emeği geçenlere teşekkür etti.

YENİDEN BİRİNCİ PARTİ YAPACAĞIZ

3. sıra milletvekili adayı Emine Nur Günay ülke olarak zor günler geçirdiğimizi söyleyerek, 'Ülkemiz kardeşliğimizi bozmak isteyenlerle büyük mücadele veriyor. Ülkemiz ateş çemberi içerisinde' diye konuştu. Günay AK Parti'yi Eskişehir'de birinci parti yapmak adına mücadele edeceklerini belirterek, 'Artık Eskişehir'in sorunlarına, potansiyeline de çok daha vakıfım. Uzun süredir Ankara'da gece gündüz mali disiplini bozmadan halkımızın refahını arttıracak politikalar üzerinde çalışıyoruz hedefimiz her sosyo- ekonomik kesimi kapsamak. Mutlu toplum, umutlu Türkiye hedefi için yeni bir istikrar döneminin alt yapısını hazırlamak. Sizlerle tekrar bir seçim döneminde birlikte olmak, karşınıza aday olarak çıkma onuruna sahip olmak benim için onurların en büyüğü. Önümüzdeki 1 ayda hep beraber omuz omuza elimizden geleni yapacağız. Bir tek hedefe kilitleneceğiz. O da, AK Parti'yi Eskişehir'de tekrar 1. parti yapmak.' diye konuştu.

ŞİMDİ KAYIPLARI TELAFİ ETME ZAMANI

Emine Nur Günay'ın ardından Harun Karacan kürsüye alkışlar ve sloganlar eşliğinde geldi. Bir Karacan yeni bir döneme yelken açtıklarını söyleyerek,'Bizim kitabımızda kırılganlık yok, küskünlük yok. Bizim tek davamız var o da Büyük Türkiye davasıdır. Her türlü ihanete her türlü fitneye rağmen bu davayı yaşatmak, yüceltmek bizim boynumuzun borcudur' dedi. Karacan, 'Burası bizim öz yurdumuzdur, burası bizim öz atamızdır. Biz milletin ta kendisiyiz. Bizler teşkilatımızla, hemşerilerimizle bir bütün olacağız. Bu kentte beraber yaşadığımız herkesle nasıl bir aradaysak yine öyle olacağız. Eskişehir'imiz kavgalardan, çekişmelerden çok şey kaybetti. Şimdi kayıplarımızı telafi etme zamanıdır' dedi.

MİLLET KURACAK

1 Kasım genel seçimlerinin önemine değinen Avcı, '1 Kasım'da herhangi bir seçim yapmacağız. 1 Kasım'da kullanılacak oylar şu ismin bu ismin milletvekili olması için kullanılmayacak. 1 Kasım'da sandığa gidecek olan her vatandaşımız şu kararı verecek Türkiye istikrarlı, dirayetli, kararlı hükümete sahip olsun ya da olmasın onun için oyunuzu kullanırken o oy sandığında bir hükümet kuracağız. Bu sefer hükümeti millet kuracak. Millet sandıkta istikrarı, Türkiye'nin geleceğini teminat altına alacak dirayetli hükümeti kuracak. İnşallah millet 1 Kasım'da kendi hükümetini kendisi kuracak. Buraya gelmeyenlere şunları söyleyin, 1 Kasım'da şu parti bu parti için oy vermeyecekler. 1 Kasım'da Türkiye'nin geleceği için oy verecekler. Bir hükümet kurmak için oy verecekler' diye konuştu. MHP'ye yüklenen Bakan Avcı, ' Şöyle olursa gelmem, böyle olursa gitmem ona gelmem, onu da yapmam diyenler sandıkta gereken cevabı alacaktır' dedi. Avcı 4 Ekim'de seçim beyannamesini açıklayacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim