CHP İl Başkanlığında yapılan, PM Üyesi Gaye Usluer'inde katıldığı basın toplantısında konuşan Başkan Nihat Çuhadar, Kazım Kurt'un Odunpazarı Belediye Başkan adayı olarak açıklanmasının ardından CHP'de sesler yükseldiğini kırgınlıklar olduğunu kendisinin de istifa ettiğini ifade etti, uzun müzakereler sonucunda görevinin başına geldiğini vurguladı.

Bu tartışma burada bitmiştir

Kazım Kurt'un adaylığına ilişkin tepkilerin artık kalmadığını da söyleyen Nihat Çuhadar son noktayı koydu, Çuhadar, 'Odunpazarı adayımız Sayın Kazım Kurt'ur. Bu tartışma burada bitmiştir. CHP Her zaman çok renkli bir örgüttür. CHP'de her türlü eylem yapabilme özgürlüğü vardır. Siz kamuoyu da CHP karşıtı diye yazarsınız, ancak nedense hep atladığınız ve bir türlü kuramadığınız bir cümleyi ben hatırlatmak isterim. CHP özgür bireylerin partisidir. Bu nedenle gazetelerin ve köşe yazarlarının vazgeçilmez konusudur. Bundan dolayı basın mensubu arkadaşlarımdan tüm CHP örgütü adına bir teşekkür bekliyorum' diye konuştu.

Nihai kararı partinin başındaki yöneticiler söylüyor

Çuhadar, 'Bir tek CHP var. Hep birlikte verilen bir karar vardı buna uymak mecburiyetindeyiz ve bu karar doğrultusunda adayımızla sonuna kadar mücadele edeceğiz. CHP bayrağını en yukarılara taşıyacağız. Bitmiştir yani, artık bundan sonra tartışma olayları bu şekilde kapanmıştır. Bir tek hedefimiz Büyükşehir, Tepebaşı, Odunpazarı ve12 ilçeyi almaktır. Zaten mücadelemizde bu doğrultudadır. Biz CHP olarak özgürlüklerin partisidir.Bizim bir genel merkezimiz ve genel başkanımız vardır, parti meclisi üyelerimiz vardır. Onların verdiği karar vardır, biz burada örgütümüzün başında olarak onlara uymak mecburiyetindeyiz. Düşüncelerimizi de söylüyoruz. Neticede nihai kararı partinin başındaki yöneticiler söylüyor. Bizde onlara uyacağız' dedi.

Göreve dönmem Genel Merkez tarafından istendi

CHP için var olduklarını söyleyen Çuhadar, 'Kişilere endeksli değiliz, bazı tercihler vardı genel merkezin tercihi o yönde oldu yapacak bir şey yok. Genel Merkez karar verdi tepkimizi koyduk ancak Genel Merkez kararın uygulanacağını söyledi bizimde yapacak bir olayımız yok, partinin başındayız ve seçime götüreceğiz. Bizim 5 aday adayı arkadaşımız vardı, bunlar içinden neden tespit edilmediği düşüncemiz vardı. Genel Merkezin tercihi bu konuda oldu, partide bir tane lider var. 5 aday adayı arkadaşımız CHP için mücadele edecekler. Aday adayları içinde Erman Gölet aday gösterilmeyi en çok hak eden biriydi oda sadece CHP olduğunu söyledi. Diğer arkadaşlarımızla da el ele kol kola çalışacağız. Göreve dönmem Genel Merkez tarafından istendi. Örgütün başında olup bu süreci götürmemiz gerektiği söylendi. Partinin başında bulunmam gerektiği söyledi, tek lider var onun sözlerine uymak mecburiyetindeyiz' diye konuştu.

Eskişehirli AKP'liler kamuoyunu aydınlatmalı

Nihat Çuhadar, 17 Aralık operasyonlarına da değinerek, 'Ne derseniz deyin, ne yaparsanız yapın sadece ülkemizin değil dünya tarihine en büyük yolsuzluk yapan parti olarak geçen siyasi parti AKP'dir. Çok üzgünüz ki artık bu ülkenin halkının aldığınız abdestten de kıldığınız namazdan da çok büyük şüpheleri vardır. Eskişehirli AKP'li arkadaşlarımıza tavsiyemiz biraz çıkıp bu konularda Eskişehir halkını aydınlatmalarıdır. Hangi vicdan muhasebesi yapıp hala görevlerinin başında kaldıklarını öğrenmekte Eskişehir halkının hakkıdır. Onlara göre yolsuzluk ne zaman yolsuzluktur? Başbakanın oğlu yolsuzluk yaparsa yolsuzluk değil midir? Yıllardır zindanlarda çürüyen suçsuz insanlara ve ailelerine yaşatılanlar o zaman, hukuk da başbakanın oğlu söz konusu olunca mı hukuk olmaktan çıktı?' dedi. (Tuğçe Mertler)

Editör: TE Bilisim