Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin 1'inci olağan il kongresine katılmak için Eskişehir'e geldi. Kongre öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özdağ, cumhurbaşkanı adayının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın olması konusunda ısrarcı olduklarını dile getirdi. Anadolu'da yaptıkları temaslarda halkın Mansur Yavaş'ın aday olmasını istediğini gördüklerini söyleyen Özdağ, 'Sadece muhalefete oy veren seçmen değil bugün iktidara oy veren seçmenin de önemli bir bölümü Mansur Bey'i kabulleniyor ve ona oy vereceğini ifade ediyor' dedi.
ADAY OLURSA KAZANIR
Mansur Yavaş'ın aday olduğu taktirde seçimi kazanacağına inandıklarını ifade eden Özdağ, 'Altı partinin bir araya geldiği ve HDP ile de belirli bir temas sürecinin geliştirildiği başka ittifak yapısı var. Bu süreçte bu ittifak yapısının yeni bir aday çıkartmasından bahsediliyor. Ancak bir Zafer Partisi olarak Anadolu'da yapmış olduğumuz temaslarda şunu gördük ki halkın ezici çoğunluğu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın aday olmasını talep ediyor. Sadece muhalefete oy veren seçmen değil bugün iktidara oy veren seçmenin de önemli bir bölümü Mansur Bey'i kabulleniyor ve ona oy vereceğini ifade ediyor. Bu Türkiye için bir fırsat. Çünkü kutuplaşmış bir siyaset var. Bu kutuplaşmış siyasette gerginlik çok yüksek. Biz Zafer Partisi olarak toplumsal barışı muhafaza etmenin bu seçimlerde büyük bir önem taşıdığına inanıyoruz. Bundan dolayı da Sayın Yavaş'ın aday olması durumunda hem seçimi kazanacağını hem de daha sonraki parlamenter demokrasiye geçiş sürecini doğru yönetecek bir siyasetçi olduğunu düşünüyoruz. Bu teklifimizi kamuoyunun gündeme bir çağrı olarak getirdik ve Sayın Yavaş'a çağrıda bulunduk' diye konuştu.
'ADAYIMIZ OLMASINI TEKLİF EDEBİLİRİZ'
Mansur Yavaş aday olmak ister fakat aday gösterilmezse Zafer Partisi'nin adayı olmasını teklif edebileceklerini belirten Özdağ, 'Bizim adayımız olmasını teklif edebiliriz. Bunu da kabul etmeyebilir. Türkiye bir Ekmeleddin vakası yaşadı. Şimdi ikinci kez bunu yaşamak istemiyoruz. Tıpış tıpış gidersiniz diye seçmen adeta tehditle karşı karşıya kaldı ve seçmenle alay edildi. Yine altı lider kamuoyunun demokratik talebini almayarak çıkarlar ve derlerse önemli değil biz 6 kişi bunu belirledik. Biz böyle bir durumda Zafer Partisi olarak kendi adayımızı çıkartacağımız konusunda Türk milletine güvence veriyoruz' şeklinde konuştu.
POLİTİK AYRILIĞIMIZ YOK
İsmail Koncuk'un Zafer Partisi'nden istifa etmesine ilişkin de konuşan Özdağ, 'İsmail Bey 4 aydan veri partideki yönetim kademelerinden ayrılmıştı. Ve şimdi partiden de ayrıldı. Kendi kişisel taktiri. Politik olarak bir ayrılığımızın olmadığını yönetim şekliyle ilgili olduğunu söylüyor. Kendi politik taktiridir. Başarılar diliyorum' ifadelerini kullandı.
GÖRÜŞME TALEBİM OLMAYACAK
Mansur Yavaş ile şu ana kadar bir görüşmesinin olmadığını da söyleyen Özdağ, 'Olması da doğru olmazdı. Bu aşamada da benim Zafer Partisi Genel Başkanı olarakMansur Bey'den görüşme talebim olmayacak' dedi.
BAYRAM BİNGÖL İL BAŞKANI SEÇİLDİ
Yapılan kongre sonucunda Zafer Partisi Eskişehir İl Başkanı seçilen Bayram Bingöl Bingöl'ün yönetim kurulu listesi şu şekilde: Yunus Emre Kurubacak, Engin Sezai Ülgen, Çağrı Selim Tufan, Aydın Altay, Çetin Erdoğan, Battal Çakmak, Osman Karabudak, Müyesser Benek, Gazi Akyüz, Ummahan Aka, İbrahim Demiral, Uğur Yalaz, Anıl Ergün, Ömer Bozdemir, Orçun Aksel, Uğur Erokutan, Yunus Demir, Mihriban Demirbaş, Atlıhan Hatip, Emirhan Yaman, Aysel Demir, Hüseyin Yetim. MELTEM KARAKAŞ

Editör: TE Bilisim