CHP İl Gençlik Kolları Tepebaşı'na bağlı Beyazaltın Köyü'nde yapılması planlanan termik santrale karşı olduklarını belirtmek için 'Tehlike yürüme mesafesinde' sloganıyla CHP İl Başkanlığı önünden 40 kilometre uzaklıktaki Beyazaltın Köyü'ne yürüdü.
'KAYGILARIMIZ VAR'
Yürüyüşe CHP İl Başkanı Sinan Özkar, Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel ve Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal da katıldı. CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Berke Akyel, 'Geleceğe dair kaygılarımız var. Şehrimize dair kaygılarımız var en önemlisi de ülkemize dair kaygılarımız var. Şehrimizin havasını kirletmeye, tarım arazilerini yok etmeye çalışıyorlar kısacası Eskişehir'e ve Eskişehir halkına zarar vermek istiyorlar. Biz gençler olarak yapmaya çalıştıkları her şeyin farkındayız' dedi.
GELECEK MÜCADELESİ
Akyel, termik santralin geri kalmış bir teknoloji olduğunu, şimdiyi değil önümüzdeki elli-yüz yılın planlanarak ve gelecek nesillerin düşünülerek hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Termik santralin gençler için kabul edilemez olduğunu belirten Akyel, 'Geleceğimiz için mücadele etmeye hazırız. Geleceği şekillendirecek olan geleceğin gerçek sahipleridir. Bizler geleceğin gerçek sahipleri olarak, sokaklarda, meydanlarda, kampüslerde geleceğimize sahip çıkacağız' diye konuştu. Akyel, yürüyüşün sembolik bir yürüyüş olduğunu ve katılımın temsili sayıda tutulduğunu belirtti. Sabah 7.30'da İl Başkanlığı önünden başlayan yürüyüş yedişer kilometrelik periyotlarla devam etti. HM
Editör: TE Bilisim