Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde 15 Mayıs tarihinde Genel Kurul gerçekleşecek. Kongre öncesi Oto Tamirciler ve Tornacılar Odası Başkanı Adnan Karamanlı da Esnaf Odalar Birliğine adaylığını açıklamıştı. Karamanlı'ya Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen ve Seyyar Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Safa Şen de destek vermişti. Bir diğer destek de Saatçiler Odası'ndan geldi.
Saatçiler Odası Başkanı Sema Ersoy Esnaf Osdaları'nda bir yenilik olması gerektiğine inandığını söyleyerek, Karamanlı ve ekibini destekliyoruz dedi. Ersoy, 'Dört dönemdir görevde olan esnaf sanatkarlar odalar birliği'nde de bir yenilik olmasını gerektiğine inanıyorum. Saatçiler Odası Olarak kimsenin baskı ve etkisinde kalmadan yeni oluşacak yönetim desteklemeye karar verdik. 15 Mayıs'ta yapılacak olan Esnaf Odaları Birliği seçiminde Başkan Adayı Adnan Karamanlı'yı ve onun liderliğinde Bahar Bilen ve Ali Sefa Şen'i destekleme kararı aldık. Bundan sonraki süreçte Saatçiler Odası olarak, yeni oluşacak yönetim kurulu için çalışmalarımızı sürdüreceğiz' dedi.
Adnan Karamanlı ise Saatçiler Odası Başkanı Sema Ersoy'a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Karamanlı ayrıca destek veren başka Başkanlar olduğuna da vurgu yaparak, bir kısmının baskı altında olduğun öne sürdü. Karamanlı, 'Hakikate mevcut Başkanımız dört dönemdir yani 16 senedir bu işi yaptı. Şimdilerde Esnaf Odaları Birliği'nde birlik ve beraberliği sağlayamadığına inanıyoruz. Biz bu yüzden yeni bir oluşum olarak yola çıktık. Sadece Sema Başkanımız değil, bize destek verecek Başkanlarımız da var. Ama mevcut Başkan şu an da o arkadaşlara çok baskı uyguluyor' diye konuştu.
Editör: TE Bilisim