Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'ne Seyitgazi ilçesinde meydana gelen aşırı yağış nedeni ile Taşlık mahallesinde bazı evleri su bastığı ihbarı geldi. Bunun üzerine olay yerine giden arama ve kurtarma ekipleri, yaptıkları incelemede can kaybına rastlanılmazken, vatandaşlara ait iki evin bodrum katlarını su bastığı tespit etti. Yapılan çalışmalar neticesinde su tahliye edildi.

Mahmudiye ilçesi Güllüce mahallesindeki mevsimlik işçilerin kaldığı çadırların ve Odunpazarı İlçesi Yahnikapan mahallesinde yaşayan vatandaşların evlerinin su basması ihbarları üzerine yine Eskişehir AFAD ekipleri olay bölgelerine intikal etti. Mahmudiye Kaymakamlığı ile yapılan ortak çalışmada mağdur olan mevsimlik işçiler mahalle sakinlerince misafir edildi.

Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi' ne gelen ayrı bir ihbarda da, Odunpazarı ilçesi Yahnikapan mahallesinde bazı evleri su bastığı ihbarı alındı. Eskişehir AFAD ekipleri olay bölgesinde incelemelerde bulundu. Sel sularının tahliyesi için Büyükşehir ve Odunpazarı belediyesince iş makinalarının sevki sağlandı.

Editör: TE Bilisim