Türkiye genelinde yüksek sıcaklıklar Eskişehir'de de yaşanıyor. Koronavirüs nedeniyle hem sosyal mesafeyi koruması hem de sıcak havadan etkilenmemek için dışarıya pek çıkmayan Eskişehirli vatandaşlar, bugün yaklaşık 35 derecede oldukça zorluklar içinde Cuma ibadetini yerine getirdi.
MASKELER TAKILDI
Covid-19 nedeniyle alınan tedbirler kapsamında sosyal mesafeyi koruyarak namazlarını kılan Müslümanlar, Afrika'yı aratmayan sıcaklıkta maskelerini de taktı. Caminin içinde yer alamayan vatandaşlar, bahçe, kaldırım gibi çevrede boşluk bulduğu her yere dolup taştı. Şanslı vatandaşlar sıcaklıktan korunması için cami çevresinde bulunan iş yerleri ve ağacın gölgesinde yerleşerek Yüce Allah'a ibadet ederken, çoğu ter dökerek namazlarını kıldı.
AYAKTA BEKLEDİLER
Reşadiye Camii'ne gelen ve oturmak için gölge bulamayan vatandaşlar, uzun süredir serin yerde ayakta bekledi. Vatandaşlar daha sonra namaz başlayınca cemaatle birleşti. Sıcak havadan dolayı bazı vatandaşlar yanında küçük şemsiye bulundururken, çoğu vatandaşlar çevrede bulunan karton parçaları, poşet gibi şeylerle kendilerini sıcağın şiddetinden kurtarmaya çalıştı. İHA
Editör: TE Bilisim