AK Parti yaptıkları açıklamalar nedeniyle eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, CHP eski Milletvekili Fikri Sağlar ile gazeteci Can Ataklı hakkında 81 ilde suç duyurusunda bulunma kararı aldı.
MÜCADELE EDECEĞİZ
Bu kapsamda adliye binası önünde açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, demokrasi karşıtı söylemlere karşı bir araya geldiklerini ifade ederek, 'Unutulmamalıdır ki terörle ve her türlü vesayet odağı ile mücadele demokrasiyi koruma mücadelesidir. Hak ve özgülük mücadelesinde ülkemizin elde ettiği kazanımlara, vesayetten darbeye, terör örgütlerinin saldırılarından uluslararası tuzaklara kadar nice badireleri göğüsleyerek sahip çıkan milletimizin, karanlık zihniyete de hak ettiği dersi, demokrasi ve hukuk sınırları içinde vereceğinden şüphe duymuyoruz. Türkiye'nin 81 vilayetindeki AK Parti teşkilatları olarak biz de, yapılan bu saldırıları; demokrasinin kalbi milli iradeye, onun taşıyıcısı siyaset kurumuna ve nihayetinde bizatihi demokrasimize, partimize ve seçilmiş Cumhurbaşkanımıza yönelik bir saldırı olarak görüyor ve hukukun bize verdiği hakları kullanarak, suç duyurusunda bulunmak suretiyle, milletimize ve tarihe karşı görevimizi yerine getirdiğimize inanıyoruz. Tüm diğer siyasi partileri de demokrasi karşıtı bu açıklamalara tepki vermeye davet ediyoruz. Benzer her türlü girişime karşı da aynı kararlılıkla mücadele edeceğimizi de özellikle belirtmek istiyoruz' dedi.
NE OLMUŞTU?
Fikri Sağlar, 'Türbanlı hakim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var' ifadesini kullanmıştı. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un 'Eğer Menderes erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi' açıklaması darbe iması tartışması başlatmıştı. Gazeteci Can Ataklı da 'darbe iması' yapmakla suçlanıyor. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim