Koronavirüs salgınından kaynaklı ilkokuldan üniversiteye kadar uzaktan eğitim sistemine geçildi. Üniversitelerde de bu kapsamda derslerin uzaktan yapılmasının yanı sıra sınavların da online şekilde gerçekleştirilmesine karar verildi.
HAKKANİYETLİ DEĞİL
Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyan bir öğrenci, fakültenin dekan yardımcısı olan Ferhat Uslu'ya mail atarak; salgın sürecinde herkesin eşit şartlarda internete, bilgisayara ulaşamadığını ve psikolojik olarak koronavirüsten etkilendiklerini aynı zamanda online sınav sisteminde hakkaniyetli sonuçların elde edilememesi yönünde endişe yaşadıklarını ifade ederek, vize yapmak yerine ödev seçeneğinin de kendilerine sunulmasını isteklerini belirtti.
'SENEYE BIRAKIN' DEDİ
Anadolu Üniversitesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ferhat Uslu'nun öğrenciye verdiği cevap ise herkesi çok şaşırttı. Sosyal medyanın da gündemine oturan Akademisyen Uslu'nun verdiği cevap şu şekilde: '6 Nisan'a kadar bilgisayar ve internete ulaşım için gerekli tedbirleri almanızı tavsiye ederim. Ruh haliniz müsait değilse seneye bırakın.' MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim