Umduğumuzu bulamadık
Teknik Direktör Michael Skibbe ile yolları ayıran ve yerine Teknik Direktör İsmail Kartal'ı getiren Eskişehirspor'da yaşanan kan değişimi fayda sağlamadı. Kartal ile ilk maçına çıkan Kırmızı Siyahlılar, Akhisar Belediye deplasmanında umduğunu bulamadı.
Fırsatları değerlendiremedik
Maça iyi bir başlangıç yapan Eskişehirspor bulduğu fırsatları değerlendiremedi. İlk yarıda rakip kale önünde pozisyonlar üreten Şimşekler son vuruşlarda etkili olamadı. Yakalanan
pozisyonları iyi değerlendiremeyen Es Es, attığı şutlarda da kaleyi tutturamadı.
Talihsizlik
Maçın ikinci yarısına da gol bulma ümidi ile çıkan Kırmızı Siyahlılar çok fazla etkili olamadı. Karşılaşmanın 68.dakikasında ise duran toptan hatalı bir gol yiyen Boffin talihsizlik yaşadı. Bu dakikada Güray'ın golüne engel olamayan Es Es, sahadan 1-0'lık skorla mağlup ayrıldı.
Taraftar isyan etti
Eskişehirspor taraftarları Manisa'da oynanan zorlu Akhisar Belediye karşılaşmasında da takımını yalnız bırakmadı. Kendilerine ayrılan bölümü dolduran Kırmızı Siyahlı taraftarlar takımlarına destek oldu. Maçın 87.dakikasına kadar destek veren Es Es taraftarları, bu dakikadan sonra yönetimi istifaya davet etti. Futbolculara da tepki gösteren Kırmızı Siyahlı taraftarlar 'Üzerinizdeki formaları çıkartın, öyle oynayın' tezahüratlarında bulundular.
Sen ne yaptın Boffin?
Eskişehirspor'un başarılı file bekçisi Ruud Boffin, Akhisar Belediye mağlubiyetinde büyük rol oynadı. Alınan yenilgi de yediği hatalı gol ile büyük pay sahibi olan Belçikalı file bekçisi büyük üzüntü yaşadı. 68.dakikada kullanılan serbest vuruşta kalesinde kalan ve çıkıp topu almayan Boffin hatalı bir gol yiyerek alınan mağlubiyette etken oldu.
Maçın hakkı beraberlikti
Eskişehirspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Akhisar Belediyespor'a mağlup oldukları maç sonrası yaptığı açıklamada, 'Maçın hakkı beraberlikti. Buradan en az 1 puan almalıydık' dedi.
Kartal, 'Maçtan puan almak için gelmiştik. İyi hazırlanmıştık. Maçın genelinde bir pozisyon, bir de yarım pozisyonumuz vardı. Rakibimizin hiç pozisyonu yokken duran toptan gol yedik. Maçın hakkı beraberlikti. Buradan en az 1 puan almalıydık. Oyuncularımın ortaya koyduğu mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Sonuçta burada kazanamıyorsak bile 1 puan almayı hak etmiştik. Önümüzdeki maçlara bakacağız' dedi.
Sinyallerini verdik
Bir gazetecinin 'Takımdaki kötü gidişatın sebebini teşhis edebildiniz mi ?' sorusuna yanıt veren Kartal, 'Bu konuda bir şey söylemem şu an doğru olmaz. Takımımızın durumu ortada. Takımının alt sıralardan yukarılara tırmanması için geldik. Ekip olarak yönetim ve taraftar birbirine destek olup sahip çıkarlarsa, bu işin üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum. Bir an önce taktik ve fizik olarak takımı bir yere getirmeye çalışıyoruz. Bu akşam bunun biraz sinyallerini verdik' diye konuştu.
Editör: TE Bilisim