Young Guru Academy (YGA) ve Vestel iş birliğiyle geliştirilen, görme engellilerin ekonomik ve sosyal hayata eşit katılımını amaçlayan Akıllı Baston WeWALK ilk kullanıcıları ile Eskişehir'de buluştu. Büyükşehir Belediyesi ve Tasigo Otellerinin desteğiyle 50 görme engelli vatandaşımıza Akıllı Baston WeWALK hediye edildi.

HAYATI KOLAYLAŞTIRACAK
Dünya çapında ödülü olan bu teknolojinin ülkemizde geliştirilmesinin gurur kaynağı olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Bu başarının ilk kez uygulamaya Eskişehir'de geçmesinin Atatürk'ün Türk gençlerine emanet ettiği 19 Mayıs'ın 100'üncü yılına denk gelmesi, bu umut ve gururumuzu ayrıca arttırmaktadır.' Hayata geçirdikleri her projede engellileri mutlaka düşündüklerini belirten Büyükerşen, gelişen teknolojiyle engelli vatandaşların hayatlarının daha da kolaylaştığını belirtti. Büyükerşen 'Belediye olarak engelli yurttaşlarımız için birçok projeyi hayata geçirdik. Onlardan gelen talepleri değerlendirerek geçirmeye de devam ediyoruz. WeWalk akıllı bastonu da Eskişehir'de görme engelli hemşehrilerimiz ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Büyük bir ödüle layık görülen WeWalk inanıyorum ki sizlerin hayatını daha da kolaylaştıracaktır' dedi.

ÖRNEK OLACAK
Dünyaca ünlü inovasyon ödülü Edison Awards'u ilk kez Türkiye'ye getiren Akıllı Baston proje lideri ve YGA Mezunu Kürşat Ceylan 'Türk gençleri tarafından geliştirilmiş Akıllı Baston tüm dünyadan talep görüyor. New York ve Londra Belediyeleri ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Üretimi henüz tamamlanmış olan ilk ürünleri Eskişehirlilerle buluşturduğumuz için çok mutluyuz. Daha fazla görme engelliye ulaştırabilmek için tüm şehirlerimize örnek olacağını düşünüyoruz' dedi. Törenin ardından YGA gönüllüleri tarafından WeWALK Akıllı Baston eğitimi verildi.

TELEFONLA UYUMLU
WeWALK, beyaz bastonu yenilikçi ve akıllı bir hale getirerek görme engellilerin daha bağımsız ve güvenli bir şekilde hareket etmelerine imkan tanıyor. Görme engelliler WeWALK akıllı baston sayesinde göğüs ve baş hizasında önlerine çıkabilecek tabela, direk ve ağaç dalı gibi engelleri kolayca algılayabilecek. Tüm mobil uygulamalara entegre edilebilen bu akıllı bastonlar aynı zamanda telefonu kontrol etme imkanı da sunuyor. Bluetooth aracılığıyla WeWALK uygulaması ile bağlantı kurulduğunda, telefonu ele almaya gerek olmadan, WeWALK ile kolayca navigasyon alınabiliyor. Yazılım güncellemeleri ile geliştirilen her entegrasyon WeWALK'a yeni özellikler kazandıracak. WeWALK, Yeni uygulamalarla entegre olarak ileride araç̧ çağırmak, gelen otobüsün numarasını söylemek gibi özellikler de kazanabilecek şekilde geliştirildi. Şimdiye kadar geliştirilen WeWALK entegrasyonları arasında 'Google Haritalar' ve sesli asistan bulunuyor. HM
Editör: TE Bilisim