Açılış konuşmasını İl Başkanı Süleyman Reyhan yaparken 'Eskişehir'i almaya değil, Eskişehir' e vermeye geliyoruz, durmak yok yola devam diyoruz' dedi.

'En yaşlı aday benim'

Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Orhan Soydaş, hep birlikte el ele Odunpazarı ve Tepebaşı'nı ile tüm belediyeleri alacağız diyerek ' İnşallah 30 Mart'ta hep beraber büyük zafer kazanacağız. En yaşlı aday benim, geçmişte başkanlığım var, ben bu işi biliyorum, Yazıyorum' dedi.

'Belediyeciliği biz ondan öğrendik'

Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Nevzat Önder ise konuşmasına Burhan Sakallı'ya teşekkür ederek 'Odunpazarı'nı zirveye taşıdı, toplu konutlar, yeşil alanlar, sosyal projeleri ile bölgeyi atağa kaldırdı. Belediyeciliği biz ondan öğrendik. Biz ondan razıyız, Allah da ondan razı olsun, bize hakkını helal etsin. Belediyeciliği teorisi uygulaması ile başarılı olacak bir belediye başkanınız geliyor' diye konuştu.

'Ben size kefilim, siz de bana kefil olun'

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Harun Karacan ise kutsal bir yola çıktıklarını belirterek şöyle konuştu: ' Bugüne kadar inanmadığım hiçbir yola çıkmadım, hiçbir seçimi kaybetmedim. Eskişehir'de başbakanın yüzünü kara çıkarmayacağımızın sözünü veriyorum. Hizmet için ele ele tutuşacağız, omuz omuza vereceğiz, gün bugündür. Vatandaşlarımızla yüreğimizi birleştireceğiz, enerjimiz bitmeyecek, inancımız eksilmeyecek, birbirimizin elini asla bırakmayacağız. 30 Mart'ta Allah'ın izni ile zafere ulaşacağız. Ben size kefilim, siz de bana kefil olun.'

'Gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise konuşmasında, ' Adaylarımız gerekenleri söyledi, şimdi iş zamanı. Başbakan gelirken sordu 'Eskişehir tamam mı?' diye. Bende size güvenerek 'tamam' dedim. Bunun için gerçekten bütün Eskişehir'de, mahalle mahalle, sokak sokak, belde belde, sandık sandık son gün sonuçlar alınıncaya kadar ve özellikle sandıklar açıldıktan sonra sandıkların emniyetini, milletin namusun muhafaza altına almak için girişilebilecek tertiplere karşı gerekli önlemleri almak için gece gündüz çalışmamız gerekiyor. Bütün teşkilatımız, 30 Mart gecesi nihai sonuçları alıncaya kadar, gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. 30 Mart'ta sadece bir belediye başkanlığı seçimi yapmayacağız. 30 Mart'ta millet iradesinin bütün iradelerin, bütün oyunların, bütün tertiplerin üzerinde olduğunu göstereceğiz. Bu şuurla çalışacağız' dedi.

AKP İlçe Belediye Başkan Adayları şöyle: ' Alpu Belediye Başkan Adayı Rafet Demirtaş, Beylikova Belediye Başkan Adayı Özkan Alp, Çifteler Belediye Başkan Adayı Metin Özen, Günyüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Remzi Arayıt, Han Belediye Başkan Adayı Mustafa Pekak, İnönü Belediye Başkan Adayı Kadir Bozkurt, Mahmudiye Belediye Başkan Adayı Ayşe Güney, Sivrihisar Belediye Başkan Adayı Hamit Yüzügüllü, Mihalıççık Belediye Başkan Adayı İsmail Uysal, Mihalgazi Belediye Başkan Adayı Zeynep Akgün, Sarıcakaya Belediye Başkan Adayı Faruk Güler, Seyitgazi Belediye Başkan Adayı Hasan Kalın.'

Editör: TE Bilisim