Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Emre Demir dün parti binasında Pazar toplantısını gerçekleştirdi. Büyükşehir belediyesine aday olanların açıkladığı projeler olduğunu ancak bu projelerin nasıl yapılacağına dair belirtilmemiş bir kaos yaşandığını söyleyen Demir, AKP'nin adaylarına 'Bu şehre vermiş olduğunuz sözleri yeterince tuttuğunuzu düşünüyor musunuz da bu şehre hala şunu yapacağız, bunu yapacağız diye söz veriyorsunuz' diyerek milletvekili seçimlerinde ve trenin yer altına alınmasıyla ilgili verilen sözleri hatırlattı. En son milletvekili seçimlerinde söz verilen şehre 3'üncü üniversite kazandıracaklarını söylediklerini anımsatan Demir, 'Bu şehir Milli Eğitim Bakanına sahip ama hala 3'üncü üniversite ile alakalı atılmış ciddi bir adım yok. Bu şehre yer altına tren yapılacak diye söz verdiniz. Her tarafından kestiniz, ufacık bir hat kaldı. Onu da hala tamamlayamadınız. Geçen ay Ulaştırma Bakanı şehrimize geldi. Bu hükümetin en yetkili isimlerinden biridir. Ben Ulaştırma Bakanının ağzından çıkan her şeyi bir söz olarak algılarım. Bu şehre söz verdi, 15 Şubatta proje tamamlanacak dedi. 15 Şubatta geçti, hala proje yarım. Dolayısıyla mevcut hükümetin vermiş olduğu bu sözler ne derece inandırıcı olabilir. Mevcut hükümet bir türlü tamamlanamayan bu projelerin sorumluluğunu da biran önce çıkarak açıklamalarını yapması gerektiğini düşünüyorum' dedi.

Demir, Büyükşehir belediyesine de soru yönelterek bu büyükşehir belediyesi ile ilgili bazı kesimlerce söylenen 250 trilyon borcunun olup olmadığı konusunda açıklama yaparak halkı bilgilendirmesi gerektiğini söyledi.

Bir basın mensubunun AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayının 'Evsiz kimse kalmayacak' şeklindeki açıklamasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Demir, 'Herkese bir ev, bir araba projesinden bahsediyor sanırım. Bu Süleyman Demirel'in bir seçim çalışmasıydı. Tansu Çiller'inde böyle bir projesi vardı. Herhalde oradan esinlendi. Önce herkese bir ev projesinden ziyade Eskişehir'e söz verip de yapamadıkları projeleri, niçin yapamadıklarını açıklamaları gerekiyor ki inandırıcılıkları olsun' şeklinde cevap verdi. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim