Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında görüşülen 60 adet ve 40 adet otobüs alımı için belediyeye kredi yetkisi verilmesi AKP grubu tarafından reddedildi.

Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı birinci oturumu sert tartışmalara sahne oldu. Otobüs alımlarını ilgilendiren 2016 yılı T-1 cetvel değişikliğinin resen gündeme gelmesi AKP grubunun tepkisine neden oldu. UKOME kararı çıkmadan maddenin resen meclise gelmesi AKP grubundan eleştirildi. Tartışmalarım sonunda madde oy çokluğuyla reddedildi.

Tartışma yaratan bir diğer konu ise 60 adet ve 40 adet otobüs alımları için belediyeye kredi yetkisi verilmesiydi. AK Parti grubu ilçelere de otobüs verilmesi şartı koşması tansiyonu yükseltti. CHP grubu ise önce otobüslerin alınıp daha sonra bunların konuşulması gerektiğini söyledi. Konu hakkında söz alan Başkanvekili Abdülkadir Adar, 'Büyükşehir ilçelere otobüs vermek istemiyor diye bir algı oluşturuyorsunuz. Böyle bir şey yok. Önce otobüsleri alalım sonra hangi ilçeye kaç otobüs verilecek konuşalım' dedi.

Tartışmaların sonunda otobüs alımları için belediyeye kredi yetkisi verilmesi AK Parti grubu tarafından reddedildi.

Şubat ayı meclis toplantısında karara bağlanmayan ve oy çokluğuyla rededilen küçük sanayi sitesi kentsel dönüşüm ve gelişim projesine ilişkin 1/5000'lik plan yeniden meclise sunuldu. Madde oy birliğiyle komisyona havale edildi. (HM)

Editör: TE Bilisim