Eskişehir AKP il başkanlığı tarafından bayramlaşma programı düzenlendi. Bayramlaşma programına Başbakanın ekonomi danışmanı Emine Nur Günay, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir AKP Milletvekili Salih Koca katıldı.
Programda konuşan Bakan Nabi Avcı, 'Az laf çok iş' sloganını abarttıklarını ve yapılan hizmetleri anlatamadıklarını belirterek 'Anlatamadığımız hizmetleri başkaları sahiplendi. O yüzden sloganı 'Çok iş çok tanıtım' olarak değiştiriyorum. Özellikle de buna Eskişehir'de çok fazla ihtiyacımız olduğunu gördük' dedi.
BİZ AKP SEÇMENİNDEN EMİNİZ
Seçim akşamından itibaren Türkiye'yi hükümetsiz ve güçsüz bırakmayacaklarını bu nedenle de çaba sarf ettiklerini ifade eden Bakan Avcı, bu süreçte kimin ne yaptığını ne düşündüğünü kamuoyunun gördüğünü söyledi. 2015 genel seçimlerinde yapılan bazı yorumların doğru olmadığına değinen Bakan Avcı, söylemleri ile CHP ve MHP'yi işaret ederek 'Sanki bir tane seçmen var. Bu seçmen 19'uncu Yüzyılda roman yazarları gibi kimin ne yapacağını biliyor. AKP'ye yüzde 41 oy verdim sen şunu yap, sana yüzde 13 verdim sen şurada bekle gibi bir şey yok. Kimse burada o koalisyon yapsın demiyor. Biz AKP seçmeninden eminiz. AKP'nin iktidar olması için oy verdi. Hizmet verecek olana oy verdi. Seçmen kime oy verdiyse onlardan hizmet ve sorumluluk istedi. O partileri iktidar yapmak istedi. Sen burada dur kimseye bulaşma diye oy vermedi' diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİ KURDA
KUŞA YEM ETMEYİZ
Bakan Avcı, AYM'nin dershaneler ile ilgili vermiş olduğu iptal kararına da değinerek konuşmasını şöyle sürdürdü: 'AYM'nin gerekçeli kararı henüz bize ulaşmadı. Gerekçeli karar her ne olursa olsun ona göre gereğini yaparız. Öğrencilerimizi kurda kuşa kaptırmayız. AYM'nin kararını elbette dikkate alacağız. Gerekçe ne ise hukuka uygun bir şekilde uygulamaya koymak için tereddüt etmeyeceğiz.'(HM)

Editör: TE Bilisim