3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanıkların beyanları alındı. Sanıklar tahliyelerini talep etti. Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti verdiği kararda, duruşmada çekilen ses ve görüntülerin çözüldükten sonra zapta geçirilmesine, sanıkların kullandıkları cep telefonlarının tespiti için TİB'e yazı yazılmasına, TÜBİTAK'a gönderilen yazının cevabının beklenmesine, bir kısım tanıkların dinlenmesine, tutuklu sanıklar M.S., İ.K., R.K., E.B.H. ve M.V.'nin tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanıklar Y.A., Ş.G. ve H.E.'nin tutuklanmasının reddine karar vererek, tutuksuz sanıklara duruşmaya katılım zorunluluğu getirdi. Duruşma 12 Mayıs tarihine ertelendi.

ALİ İSMAİL KORKMAZ
DAVASININ ARDINDAN
Kayseri'de görülen Ali İsmail Korkmaz davasının ardından bir açıklama yapan Korkmaz ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan, 'Ali İsmail'in ciddi bir duruşması oldu' dedi.
Eskişehir'de 2 Haziran'da gezi olaylarında yaralanıp 38 gün sonra hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın Kayseri'de görülen ilk duruşması sona erdi. Duruşmanın ardından açıklama yapan Korkmaz ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan, 'Bugün Ali ismail'in ciddi bir duruşması oldu. Sanıkların gerçekten kurtulma ümidinin olmadığı delillerde faillerin gerçekten ilişkili olduğu ciddi delillerin olduğu mahkemede ortaya çıktı. Hatta tutuksuz sanıkların tutuklanması gerektiği en azından savcılık makamınca bir intiba doğdu. Bizim kanaatimiz savunma olarak mutlaka bu yargılamanın sonunda burada ki faillerin hüküm giyeceği ancak bunlarla sınırlı kalmak zorunda değiliz ancak bunları azmettirenler var. Bunları da mutlaka yargı önüne koyacağız' dedi.
Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ise, 'Bu katillerden hesap soracağız. Ali İsmail'e öyle bir hesap verecekler ki. Ben buna inanıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.
Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap Korkmaz da davada gerçekleri gördüklerinin altını çizerek, 'Bizim davamızı Kayseri'ye getirdiler. Kayseri'de bugün gerçekleri gördük. Bizi sahiplenen bizi unutmayanlar kendimi gösterdi. Hepsine teşekkür ediyorum. Görevlerini yaptılar. Çünkü içlerinde insanlık hisleri var. İyilik var. Bizim yanımızda olan herkes onun için buradaydı. Bugün bir umut gördük. Katillerin yakalanması ve yargılanması için. Diğerlerinin hepside yargılanacak inşallah. Onlarda cezalarını çeker' dedi.
Öte yandan davayı takip etmek için şehir dışından gelen yaklaşık bin kişide olaysız bir şekilde dağıldı.

DAVASIYI 2 BİN KİŞİ TAKİP ETTİ
Kayseri Valiliğinden yapılan açıklamada, Ali İsmail Korkmaz davasını 38 otobüs ve 5 minibüsle gelen 2 bin kişinin takip ettiği bildirildi.
Kayseri Valiliğinden yapılan açıklamada özetle şunlar kaydedildi: 'İstanbul Beyoğlu İlçesi Taksim Gezi Parkı protesto olaylarına destek amacıyla Eskişehir ilinde meydana gelen olayda yaşamını yitiren Ali İsmail KORKMAZ'ın duruşması 03/02/2014 tarihinde ilimiz eski adliye binasında yapılmıştır. Dava ile ilgili ilimize, Ankara yolu istikametinden 32 otobüs 1 minibüs, Osman Kavuncu Bulvarı Zabıta bekleme noktasından 5 otobüs, 4 minibüs, Sivas yolu istikametinden 1 otobüs olmak üzere toplam 38 otobüs ve 5 minibüs gelmiştir. Arama noktalarına gelen araçlar, 20-25 dakika içerisinde aramaları yapıldıktan sonra bekleme yaptırılmaksızın gönderilmiştir. Söz konusu kişi/gruplar, saat 09.30 sıralarında gruplar halinde eski adliye binası önüne intikal etmişlerdir. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından güvenlik önlemleri kapsamında 2 bin 30 personel görevlendirilmiş, şehrin 4 giriş noktasında arama noktası oluşturularak eski adliye binası çevresinde gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 09.45'de başlayan duruşmayı, çok sayıda avukat, sanık yakınları, Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi, milletvekilleri, STK temsilcileri ve basın mensupları izlemiştir.'(İHA)

Editör: TE Bilisim