Duruşmada, olayın en önemli tanığı Semih Berkay Yapıcı dinlendi. Yapıcı, 'Oradaki herkes onu dövdü. Sırtına ve kafasına tekme attılar. Aldığı bir tekme ile kafasını kaldırıma çarptı ve bilincini kaybetti' dedi.

Duruşma başında davaya katılma taleplerini değerlendiren mahkeme heyeti Ali Yusuf Korkmaz, Sami Elvan, Balıkesir Barosu ve Mersin Barosunun müdahillik talebi oy birliği ile reddetti.

Tanık Semih Berkay Yapıcı, 'Kız arkadaşım ile olayları seyrettik. Sonra kız arkadaşımı eve bıraktıktan sonra bir sokağa girdim. Polisin müdahalesi vardı. Fırına sığındım. Biber gazının etkisi geçti zannettim ve dışarı çıktım. Dar bir sokakta polisler birini yakalamış ve bacaklarına vuruyordu. Daha sonra bir hamle ile kaçmaya çalıştı. Daha sonra fırıncı esnafının çekmesiyle düştü. Oradaki herkes onu dövdü. Sırtına ve kafasına tekme attılar. Aldığı bir tekme ile kafasını kaldırıma çarptı ve bilincini kaybetti. Yüzünü gördüm sakalıydı. Yüzünü hafızama kaydettim. Kendine baktım ama bir şey yapamadım. Kalakaldım. Mevlüt Saldoğan tarafından bir kez daha dövüldü. Ali İsmail Korkmaz üç defa dövüldü' diyerek olayı anlatırken ağladı.

Tanık Semih Berkay Yapıcı'nın olaydan sonra internetten paylaştığı yazı okununca Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan, sanıklara tepki gösterdi. Salonda gerginlik yaşanırken, olay avukatların da araya girmesiyle olay yatıştırıldı. Semih Berkay Yapıcı yazının kendisine ait olduğunu söyledi.

Duruşmada Mevlüt Saldoğan, kaçan şahsın arkasından gitmediğini belirterek, 'Herhangi bir kimseye de talimat vermedim' diye konuştu.

Sanık polis Şaban Gökpınar, 'Ali İsmail Korkmaz'ın darp olayı sonrasında, gaz maskeli kişiyi net olarak görebilmiş mi? Bulunduğu olay ile darp olayı arasında 500-600 metrelik bir mesafe var. Bu olayı nasıl görebiliyor? Darp eden şahıslar olay sonrasında nereye doğru gidiyordu? Gezi eylemlerine katılan şahsın tanıklığına ne kadar güvenilir?' diye sordu. Sorunun sorulmasından sonra savunma avukatları salonda Şaban Gökpınar'ı yuhalayarak tepki gösterdi.(İHA)

Editör: TE Bilisim