Yunus Emre, vefatının 701'inci yıldönümünde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Eskişehir Yunus Emre Kitap Günleri ile anılıyor. 7-15 Mayıs tarihleri arasında açık olacak olan kitap fuarına özellikle öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Hafta sonları fuarın daha kalabalık olduğunu söyleyen yayınevi çalışanları, kitaplarda yüzde 20 ile yüzde 30 arasında indirime gittiklerini ifade etti.

YAYINEVLERİ ELİNDEN GELENİ YAPIYOR

İletişim Yayınları çalışanı Ali Bağı, ilgilinin bekledikleri ölçüde olmadığını söyleyerek, 'Kitap fuarına ilgi beklediğimiz ölçülerde olmasa da Eskişehir'in kültüre kıymet verdiğini biliyoruz. O yüzden emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Pazar günü de toplayıp döneceğiz. Kitap fuarları ne yazık ki paradigma kayması yaşıyor. Daha çok okul ve öğrencilere, ilk, ortaokul ve liselere hitap ediyor. O yüzden akademik yayın yapan yayınevlerine ilgi az. Çok da memnun değiliz bu anlamda. Kağıda Türkiye'de yüzde 500'lere varan zam geldi yılbaşından bu yana. Yayınevlerinin yaptığı zam da yüzde 30, yüzde 50 civarında. Aslında elinden geleni yapıyor bütün yayıncılar lakin her şey gibi kitap da pahalı geliyor insanlara. Çünkü alım gücü düştü. Yüzde 20 indirim yapıyoruz' diye konuştu.

ÇOCUK KİTAPLARINA İLGİ YOĞUN

Kor Yayınları çalışanı Ceren Kökoğlu, çocuk kitaplarına ilginin yoğun olduğunu belirterek, 'İlgi alaka iyi. Özellikle çocuklar çok fazla çocuk kitapları bölümümüze ilgi gösteriyorlar. Şimdilik kalabalık. Biraz indirimde olmasının avantajı var normal fiyatlar üzerinden pahalı geliyor ama böyle fuar dönemlerinde indirimegirdiği için bir tık daha kolaylaştırıyor alımı. Bizim yüzde 30 indirimimiz var. Toplu alımlarda da indirimimiz var. Çocuk kitaplarına çok ilgili var. Çocuk kitaplarında toplumcu bir yeri de işliyoruz. Onun dışında ' Bizim 68, Nasıl Yapmalı?' gibi biraz yakın tarihi dönemi anlatan toplumcu kitaplara ilgi de fazla' şeklinde konuştu.

YÜZDE 30 İNDİRİM YAPIYORUZ

Kutadgu Bilig Yayınları çalışanı İlknur Şenyurt ise, 'Cumartesi-pazar günleri daha yoğunoluyor ama hafta içi öğrencilerin okulda olmasından kaynaklı ve insanların mesai saatlerinin içerisinden olmasından kaynaklı olarak daha durgun geçiyor. Ama standımıza olan ilgili yüksek. Neşriyatımızın kaliteli ve güzel basımlar yapması tercih ediliyor. En çok Nihal Atsız kitapları,Cengiz Aytmatov kitapları öğrencilerin de okumasıyla fazla giden kitaplarımız arasında. Fuarımıza özel yüzde 30 indirimimiz var' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim