Altın fiyatları artmaya devam ediyor. Dün itibari ile çeyrek altın 410 liradan satıldı. Artan fiyatlar ise en çok vatandaşı zorluyor. Düğün sezonu açıldı, ancak fiyatların yüksek olmasından dolayı ne alım ne de satım yapılabiliyor. Gelin ve damada yeni hayatlarına maddi olarak yardımcı olmak amaçlı takılan altın, artık para ve hediyeye dönüştü. Gelin ve damadın yakınları artık, fiyatının sürekli artması nedeniyle altın yerine genellikle parayı tercih etmeye başlıyor. Halk arasında ödünç veya borç olarak adlandırılan kendilerine altın takana altın takma geleneği ise vatandaşları bir hayli zorluyor. Dün vatandaşlara altın alıp alamadıklarını sorduk. Gelin ve damada yeni hayatlarına maddi olarak yardımcı olmak amaçlı takılan altın, artık para ve hediyeye dönüştü. Vatandaş altın almakta zorlandıklarını vurguladı.
Hasan Uyar: Zor durumdayız. Şu durumda altın almak çok güç. Hayat pahalı, geçim sıkıntısı var. Düğünlerde altın takamıyoruz. Takabilirsek gram takıyoruz.
Fadime Açık: Parası olan her zaman alıyor. Parası olmayan da alamıyor. Küçük altın hayliyle pahalı. Ucuz olsa herkes daha fazla alabilecek.
Bahtiye Sağlam: Altın alamıyoruz. Çok yüksek geliyor. Düğünlere gittiğimizde ya gram takıyoruz ya para takıyoruz ya da hediye götürüyoruz.
Aynur Duman: Sülale kalabalık ve düğünlerimiz başlıyor. Ama altın fiyatları çok fazla. Haftaya düğün var mecbur 1 tane alacağız. Borçları ödeyeceğiz.
Hesna Toksöz: Altın çok pahalı. Bizim götürdüklerimiz getirmediler. Biz de bundan sonra götürmeyi düşünmüyoruz. Gerçekten çok pahalı.
İsmail Uyunsar: Altını normalde alamıyoruz. Düğün olarak borcumuz var tabi ki takacağız. Ama normalde takmamız mümkün değil. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim