'En temiz sezonlardan biriydi'
2010 yılının ocak ayından bu yana EASKF başkanı olan Sadri Atam, başkanlık koltuğundaki 4'üncü dönemini sürdürüyor. Esgroup spor servisine konuşan Atam, 2018-19 sezonunu değerlendirdi. İyi bir sezonu geride bıraktıklarını belirten Atam, 'En temiz sezonlardan bir tanesiydi. Özellikle alt yaş kategorileri ve Birinci Amatör Küme Play-Off'ları centilmence ve üst düzeyde geçti' dedi.

'Bizim için iyi olmadı'
'Sadece sezon başında Kurtuluşspor'un BAL'a katılmaması bizim için iyi olmadı' diyen Atam, 'BAL'da sadece Anadolu Üniversitesi ilimizi temsil etti. Hedeften uzak kalsalar da küme düşmediler' dedi. 'Süper Amatör Küme'de yaşanan şampiyonluk yarışı ise izlenmeye değerdi' diyen Atam, kıyasıya bir şampiyonluk yarışı vardı. Yine İkinci Amatör Küme'de de rekabet takip edilmeye değerdi' ifadelerini kullandı.

'A takımlarda yabancı yasak'
Geçtiğimiz hafta İstanbul'da amatör federasyonların temsilcileriyle geniş çaplı bir toplantının yapıldığını belirten Atam, 'Önümüzdeki sezon uygulanacak yeni kuralları görüştük. Yabancı konusunda karar alındı. BAL, Süper Amatör, 1. ve 2. Amatör Küme'de yeni sezonda yabancı futbolcu oynatılamayacak. 22 yaş altı 5 oyuncu ilk 18'e alınması zorunluluğu getirildi. Tabi bu kararlar hukuk kuruluna gidecek. Buradan geçerse federasyonun onayına sunulacak' dedi.

'Aksilik olmazsa iki takımla'
2019-20 sezonu öncesi kararlar almaya başladıklarını belirten EASKF Başkanı Sadri Atam, 'İlk olarak U-12 ve U-14 Ligi'ni Ağustos ayının sonuna doğru başlatmayı planlıyoruz. Ardından da U-19 2. Gençler Ligi. Ancak henüz net bir karar almadık. Bu konuyla ilgili önümüzdeki hafta açıklama yapacağız. Yeni sezonda büyük bir aksilik olmazsa BAL'da iki takımımız mücadele edecek' şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim