Atam Değerlendirme Yaptı

1.Başkanlar Kurulu toplantısı dün Antalya'da Side'de gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma yapan EASKF Başkanı Sadri Atam '2010 yılında göreve geldik. Toplantıyı yapmamızın ve birinci başkanlar kurulu dememizin amacı bu organizasyonu her yıl sezon başlarında tekrarlamak. Birincisini Antalya'da yapıyoruz. Seneye ilimizde veya başka yerlerde yapıp sahalarda ve kahve kenarlarında konuşmaktansa böyle toplantılarda dertlerimizin anlatılmasını istedik. Sıkıntıların rapor haline getirip ve bu raporu federasyonumuz tarafından gerekli bütün resmi kuruluşlara iletilerek takipçisi olacağız.

Amatör camiada olan herkes sahaların eksikliğinden, malzemeden, kalite ve kalitesizliğinden akla gelen her şeyi konuşsun. Şu an ki kulüp sayısı 61. Faal kulüpler ikinci amatör başlamadığı için tahminen 56 civarı. Şu anki sporcu sayısı dört bin civarında. Yaz okulu sporcularından bahsetmiyorum. Eskişehir'de müthiş derecede saha ihtiyacımız var. Ez 4 saha da gereksinimiz var. Bunun yanda aktarmalar ve yönetici kartlarını bundan Eskişehir'de yapacağız. Bunun içinde gerekli başvurularımızı yaptık' dedi

SÜPER AMATÖR'ÜN SPONSORU BAŞAK GRUP

Süper Amatör Küme'de 2014-2015 sezonunun sponsoru Başak Grup oldu. Bilindiği son 2 sezondur Hoşcan AŞ'nin sponsorluğunda oynanan lig bu yıl Başak Grup adıyla gerçekleştirilecek. 30 Bin TL karşılığında anlaşılan Başak Grup bu parayı sezon bitiminde kulüplere dağıtacak.

Öte yandan EASKF Başkanı Sadri Atam 'Hoşcan AŞ'nin 1 ve 2. amatöre mutlaka sponsor olacağını belirtirken, bir sponsor daha bulmak için arayışların devam ettiğini belirtti.

HERKES İÇİNDEKİLERİ DÖKÜ

Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonun organize ettiği Birinci Başkanlar Kurulu toplantısı dün Antalya Hane Family Resort Hotel'de yapıldı. Amatör kuülüp yöneticileri yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek içlerini döktü. Yöneticilerin en çok üzerinde durduğu konu sahaların yetersizliğiydi…

Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun organize ettiği Birinci Başkanlar Kurulu Toplantısı dün Side Hane Family Resort Hotel'de gerçekleştirildi. Toplantıda divan kurulu oluşturuldu. Eskişehir Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyesi temsilcileri konuşma yaparken, amatör liglerde yaşanan krizleri nasıl çözebiliriz noktasında fikir alışverişinde bulundu.

Ardından toplantıda yer alan amatör kulüp idarecileri ve antrenörleri yaşamış oldukları sıkıntıları divan kuruluna iletti. Yöneticilerin en çok anlattıkları konu; sahaların antrenman ve maçlarda yetersiz olduğunu ve bu konuda büyük sıkıntı çektiklerini belirtti. EASKF Başkanı Sadri Atam anlatılan sıkıntıları not ederek bildirge haline getireceklerini ve gerekli yerlere gönderip, takipçisi olacaklarını söyledi.

Yöneticilerin sıkıntılarını dile getirmesinin ardından taban birlik başkanları söz aldı. Taban Birlik başkanları da kendilerine göre yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek içlerini döktü. Birinci Başkanlar Kurulu Toplantısı basın mensuplarının fotoğraf çekimiyle sona erdi. Toplantıda amatör kulüplerin maçlarda yaşadığı ve isyan ettiği kaçak oyuncu konusunu dile getirmemeleri dikkatleri çekti

BATUR: 'Saha bulamıyorum'

Sahalarda yaşanan sıkıntıların yanı sıra Eskişehirspor ile Sağlıkspor'un sahaları parsellediği ve bu iki kulüp yüzden antrenman yapamadıkları yönünde eleştiri gelince, Sağlıkspor Kulübü Başkanı İsa Melih Batur cevap hakkını kullandı ve amatör futbolda yaşanan sıkıntılarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sağlıkspor başkanı İsa Melih Batur'dan gündeme bomba gibi açıklamalar geldi. Antalya'da ki toplantının en can alıcı konularına bizzat değinen başkan Batur 'Ben Bölgesel Amatör Ligde ilimizi temsil eden Sağlıkspor'a saha bulamıyorum Takımım Sivrihisar'da hazırlık maçı yaptı. Eskişehir'de hazırlık maçı yapacağım saha bulamadım. Eskişehirsporla saha konusunda benimde sıkıntılarım var. Eski sahasına gittim; Eskişehirspor antrenman yapıyor dediler.10 tane takımım var. Karanlık sahalarda idman yapıyorum. Aldığım sahalar da boş olan zamanları amatör kulüplere davet ederek kullanın dedim. Bursa'da 90 tane saha var. 2011 yılına kadar Meşelik'teki sahalar imar planı olarak çıkartıldı. İl Müdürlüğü mahkemeye başvurarak geri aldı. Yıllardır spor yaptığımız 2 saha var. Ama belediyeler buraları hizmet binası olarak gösteriyorlar. Odunpazarı'nda Ahmet beyin istediği Üniversite sahası var. İl Müdürlüğü bu sahayı ben yapacağım diye bekletiyor. Yapmıyorlar, yapacakların önünü kapatıyorlar. Bizim burada soru bildirgesi yapmamız gerek. Sözde kalamamalı. Sıkıntıları yetkililerin önüne sürelim. Bu toplantı sözde uçup gitmesin. Burada kapıdan çıktıktan sonra unutulmasın. Bildirge yayınlayalım…

Belediyeleri siyasi çıkarları bizleri ilgilendirmiyor. Sporun içine siyaset sokmayalım. Bizleri de burada kurban etmesinler' dedi.

NEŞET ARDUÇ DA SAMİMİ KONUŞTU

Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Neşet Arduç, Sağlıkspor başkanı Melih Batur'un açıklamalarına cevap verdi. Amatör olmadan profesyonellik olmaz diyen ve Eskişehir'de 12 tane sahanın bulunduğunu belirten Arduç; bu sahaların tam anlamıyla kullanılamadığının altını çizdi. Tesislerin belli kulüplere ayrıcalıklı olarak verilmesi nedeniyle sıkıntının daha da çözülemez bir hal aldığını savunan Arduç, eksiklikler konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Belediyelerin spora destek vermesi konusunda zorunluluğu bulunmadığı da ifade eden Neşet Arduç; buna rağmen Büyükşehir Belediyesi'nin her şartta kulüplere yardımcı olmaya çalıştığının da altını çizdi.

Muttalıp Sentetik sahası konusuyla ilgili açıklamada da bulunan Arduç, Sahanın bulunduğu alanın 49 yıllığına kiralandığını ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün bu bölgeye tesis yaptığını belirtti. Bu bölgenin son durumun henüz netlik kazanmadığını da ifade etti.

Ahmet Sezer'i unutmadılar

Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen 1.Başkanlar Kurulu toplantısının ardından, EASKF yönetimi, Spor Taban Birlikleri ve Amatör Spor Kulüp yöneticileri, Eskişehirspor'un unutulmaz başkanlarından Merhum Ahmet Sezer'i mezarı başında dualarla andılar.

SİDE PLAJLARINDA ESKİŞEHİR ÇİFTETELLİSİ

Eskişehirli amatör kulüp yöneticileri toplantı için gittikleri Side'de stres attılar. Denize giren yöneticiler plajda Eskişehir çiftetellisi ve kaval havası oynayarak turistlerin ilgisini çekmeyi de başardılar. Turistlerin güzel anları fotoğraf ve video çekerek ölümsüzleştirmeleri ve oyuna katılmaları da dikkat çekti.

ZAFER KİSECİK'E Sürpriz Doğum Günü

Sakarya Gazetesi'nin genç spor muhabiri Zafer Kisecik 29.yaş gününü Side'de kutladı. 1.Başkanlar Kurulu toplantısında genç spor muhabirine sürpriz bir kutlama yapılırken, Zafer pastasını EASKF yönetimi ve arkadaşlarıyla kesti. Sonhaber gazetesi olarak Zafer'e nice mutlu seneler diliyoruz.

Editör: TE Bilisim