CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Fedarasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, pandemi sebebiyel Anadolu basının zor günler yaşadığını söyledi. Anadolu basını için destek taleplerini dile getiren Karaca, 'Biz Türkiye Gazeteciler Fedarasyonu olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak TBMM görevlerinin hiçe sayıldığı, TBMM'nin yok sayıldığı bir dönemdeyiz. Defalarca Anadolu basnı çalışanları ve gazete, televizyon, internet sitesi, radyolar için bir destek paketinin çıkarılması yönünde çalışmalar yaptık. Tüm siyasi partilerimizle temasta bulunduk. Ancak bugüne kadar maalesef Anadolu basını için bir destek gelmedi. Sadece resmi ilan alan gazeteler için, 900 civarında gazete için sadece bir kısa çalışma ödeneği, satış zorunluluğunun kaldırılmasının dışında bir destek maalesef verilmedi. Şu an gazete satışları yüzde 70 civarında aşağı düştü. Şu an Türkiye'nin en çok gazete satışı olan Eskişehir'de bile satışlar tabana vurdu. İster istemez bu da gazete sahiplerini ve çalışanlarımızı etkiliyor. Şu an kısa çalışmadan dolayı asgari ücret bile alamıyor gazeteci arkadaşlarımız. Bu konuda da Türkiye Gazeteciler Sendikası ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bundan sonra Türkiye genelinde sendikalaşma çalışması başlattık. Yine gazetecilere yönelik saldırılar da arttı. Bunlara yönelik caydırıcı cezalar verilmesi lazım' diye konuştu.
'HER ZAMAN YANINIZDAYIZ'
Her zaman basın mensuplarının yanında olduklarını ifade eden Süllü, 'Anadolu basını olsun yaygın basın olsun bir taraftan vatandaşı bilgilendirme görevini üstlenirken bir yandan da biz siyasetçilere ayna tutuyorlar aslında. Bunu ne yazık ki tüm siyasi liderler algılamıyorlar. Biz tamamen basının özgür bir ortamda düşüncelerini dile getirmesinden yanayız. Biz her zaman sizlerin yanınızdayız' şeklinde konuştu.
'ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORSUNUZ'
Gazetecilik mesleğinin kaderinin değişmesi gerektiğini beklirten Çakırözer, 'Son derece önemli bir mesleği özveriyle yürütmektesiniz. Bunu yaparken zaten zorluklar var üstüne üstlük can güvenliği olmadan çalışıyor olmadan işin ayrı bir tarafı. Son yapılan saldırılar ne ilk ne son olacak. Meslektaşlarımız hep doğruları söyledikleri, yazdıkları için, iktidarı eleştirdikleri için topluma bir ayna görevi gördükleri için hep hedefe konmuşlar, hayatlarını kaybetmişler. Mesleğimizin kaderi bu olmamalı. Her geşen iktidar eleştiriden hoşlanmıyor' ifadelerini kullandı.
HABER: MELTEM KARAKAŞ KAYA

Editör: TE Bilisim