Programa, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'nın yanı sıra Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Ferhan Odabaşı, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve müdür yardımcıları ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Bu anlamlı günde, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Ferhan Odabaşı'nın davetleri üzerine Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'nın babası Mehmet Nuri Çomaklı ile annesi Zekiye Çomaklı da yer aldı.
İŞARET ETTİ
Programın açılışında konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün önemine ilişkin görüşlerini 'Annem ve babamdan öğrendiğim ilk şey; insanlık mektebinin ilk öğretmenin kadın olduğuydu. Bu nedenle de başta kadın öğretmenler olmak üzere tüm öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Bu tarz günler, bizleri bir araya getirerek birtakım şeyleri düşünebilmemiz adına önem arz ediyor. Bizler; 'İlim Çin´de de olsa gidip alınız', 'Bana bir kelime öğretenin kırk yıl kölesi olurum', 'Gelecek nesil sizlerin eseridir' diyen bir medeniyetin çocuklarıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de, 2 bin 200 yıllık devlet tarihimizde son dönem kurucusu olarak başöğretmenlik sıfatını almıştır. Bu doğrultuda da medeniyetimizin devamlılığını sağlamak ve öğretmenlere verilen kıymeti gösterme anlamında bize bazı şeyleri işaret etmiştir' diye konuştu.
ÖDÜLLER DAĞITILDI
Öğretmenler Günü Programı kapsamında ayrıca Görsel Sanatlar Eğitimi Derneği tarafından her sene görsel sanatlar alanında öne çıkan kişilere verilen Mesleki Teşvik Ödülleri de sahiplerini buldu. Görsel Sanatlar Eğitimi Hizmet Onur Ödülü'ne Prof. Dr. Hayati Misman, Yılın Görsel Sanatlar Eğitimcisi ve Akademisyen Ödülü'ne Doç. Dr. Rukiye Dilli, Yılın Görsel Sanatlar Eğitimcisi Öğretmen Ödülü'ne ise İlhami Diksoy layık görüldü. Ödüller ise başta Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı olmak üzere Sanatlar Eğitimi Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Vedat Özsoy, Dekan Prof. Dr. Hatice Ferhan Odabaşı ve İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt tarafından takdim edildi. İHA
Editör: TE Bilisim