Eskişehir'de Mayıs ayında düzenlenmesi beklenen ancak Valilik kararı ile gerçekleştirilmesi engellenen Anadolu Fest'ten bir kötü haber daha geldi.
Festival organizatörleri, Valilik kararı ardından yaptıkları açıklamada, organizasyonun Haziran ayında gerçekleştirileceğini duyurmuştu.
Ancak bugün Anadolu Fest'in resmi Instagram hesabından yapılan duyuruda, Anadolu Fest'in iptal edildiği belirtilirken, bilet satın almış olan izleyicilerin, para iadelerinin, biletlerini aldıkları noktalardan gerçekleştirileceğinin de altı çizildi.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Sevgili Müzikseverler;
Türkiye'nin önde gelen sanatçıları ile sizleri bir araya getirmek için çalışmış ve 12-15 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir'de Anadolu Fest'i düzenlemek için gerekli tüm resmî süreçleri tamamlamıştık. Bildiğiniz üzere Festivalimiz 9 Mayıs tarihinde güvenlik gerekçesi ile valilik tarafından durdurulmuştu. Bunun üzerine festivalimizi 9-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirmek üzere yeniden harekete geçtik. Geldiğimiz noktada üzülerek dialog ve hukuk zeminindeki çabalarımızın çözümsüz kaldığını sizlerle paylaşmak durumundayız.

Eskişehir Anadolu Fest biletlerinizi, almış olduğunuz satış noktalarından iade edebilirsiniz.

Güzel günlerde tekrar buluşmak dileğiyle.


Açıklamanın ardından sosyal medyada Anadolu Fest yeniden gündem olurken, festivalin iptali özellikle gençlerden büyük tepki çekti.
Editör: TE Bilisim