Geçen günlerde Eskişehir Valiliği'nde, Anadolu Üniversitesi (AÜ) ile Eskişehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği arasında imzalanan protokol sonrası 3 yıllığına Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne devredilen ve kamuoyunda 'Mavi Hastane' olarak bilinen hastanenin, tüm branşlarda hizmet verecek olması nedeniyle açılışı yapıldı.
Açılış töreninde konuşma yapan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, üniversite hastanesinin yaklaşık 30 yıldan beri hizmet verdiğini belirtti. Hastanenin, bir takım olanaksızlıklardan dolayı son yıllarda kendinden beklenen hizmeti veremediğini ve imzalanan protokol sayesinde daha iyi hizmet vereceğini söyleyen Prof. Dr. Gündoğan, ''Bundan sonra başta kendi personellerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere tüm halkımıza bu hastanede hizmet verelim düşüncesiyle protokolü hayata geçirdik. Büyük bir anlayış ve özveriyle hastanemizi yeniden donattık. Tüm klinikler açılacak, sağlık personelimiz hizmet verecek. Bu vesile ile üniversitemiz de çok nitelikli bir sağlık hizmetine kavuşacak'' dedi.
Anadolu Üniversitesi Hastanesi'nde yaklaşık 174 personelin çalıştığını ve devir teslim töreninin ardından bu personellerin bir kısmının kamu hastanelerinde, bir kısmının ise üniversiteye ait iki kampüse kurulacak olan medikososyal merkezlerinde görevlendirileceğini ifade eden Prof. Dr. Gündoğan, ''Bu da çok önemli bir gelişme. Hastanemizi ve personelimizi en etkin şekilde kullanmış olacağız'' şeklinde konuştu.
Ardından konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu ise, 2013 yılında kentte 7 milyon 600 bin vatandaşa poliklinik hizmeti verildiğini kaydetti. Dr. Mumcu, ''İnşallah şehrimize daha iyi hizmet sunabilmek için, özellikle üniversite personeline, öğrencilere ve bölge halkına daha iyi hizmet sunabilmek için bu hastanemiz tüm branşlarda hizmet verecektir. 2013 yılında Eskişehir'de 7 milyon 600 bin poliklinik hizmeti verilmiş, yatarak tedaviler ve ameliyatlara baktığımızda çok büyük rakamlarla hizmet verilmiştir. Sağlık Bakanlığı'na bağlı 5 bin personel, toplamda ise 9 bin 300 personelle verilmiş bir hizmet söz konusu. En yakın sürede de bin 71 yataklı şehir hastanemizin temelini atarak bu hizmetleri daha da geliştireceğiz'' diye belirtti. (İHA)

Editör: TE Bilisim