Merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan FedEx firması tarafından Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'ne uçurulmadan yerde eğitim amacıyla kullanılmak üzere bir adet Boeing 727 tipi uçak ve uçakta mevcut bulunan 3 adet motora ilave olarak bir adet daha motor hibe edilecek. Uçağın devir teslimi Anadolu Üniversitesi Havaalanı'nda üniversite protokolü, firma yetkilileri, öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşecek.

Yapılan açıklamaya göre; hibe edilmesine işadamı Hayrettin Yağız'ın büyük gayretleriyle öncülük ettiği uçak 25 Nisan'dan itibaren Newark-Reykjavik-Londra-İstanbul-Eskişehir rotasını izleyerek 29 Nisan Salı günü saat 11.00 sularında Anadolu Üniversitesi Havaalanı'nda olacak. Uçağın Amerika'dan yapacağı son yolculuğunun masrafları işadamı Hayrettin Yağız, Onur Air Yönetim Kurulu Başkanı Cankut Bagana ve MNG Havayolları tarafından, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki park ihtiyacı ise My Technic firması tarafından karşılanıyor.

Uçağı teslim etmek üzere getiren uçuş mürettebatında FedEx Havacılık yetkilisi David P.Sutton, Kaptan Vincent la Forgia, Kaptan John Bianes ve Uçuş Mühendisi Chris Higgins bulunacak.

Editör: TE Bilisim