Anadolu Üniversitesi Rektörlük Ofisi'nde gerçekleşen imza törenine, Anadolu Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Davut Aydın, Bosna Hersek Uluslararası Burç Üniversitesi'nden Rektör Prof. Dr. Mehmet Uzunoğlu ve Gürcistan Batumi Shota Rustaveli Devlet Üniversitesi'nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Iraklı Baramidze katıldı.

Anadolu Üniversitesi'nin, Uluslararası Burç Üniversitesi ile yapılan iş birliği kapsamında öğretim üyesi ve öğrenci değişimini hayata geçirmeyi hedefliyor. 2 üniversite aynı zamanda ortak araştırma çalışmaları, ortak seminer ve akademik toplantılar, akademik materyallerin değişimi, kütüphane kaynaklarının kullanımı ve uzaktan eğitim imkanlarının geliştirilmesi alanlarında da iş birliğini teşvik etmek üzere birlikte çalışmalar yürütecek.

Anadolu Üniversitesi, Batumi Shota Rustaveli Devlet Üniversitesi ile imzalanan iş birliği protokolü kapsamında ise, eğitim ve bilim çerçevesinde ilişkilerin geliştirilmesini, lisans ve yüksek lisans düzeyinde öğrenci değişimi ile öğretim üyesi ve araştırma görevlisi değişimini hedefliyor.

Rektör Aydın, ayrıca protokolün ardından, uluslararası anlamdaki paydaşlarından Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi yetkilisi Kırım Tatar ve Türk Filoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ranetta Gafarova ile bir araya gelerek iş birliği çerçevesinde gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Editör: TE Bilisim