Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'ndeki programa; Vali Güngör Azim Tuna, Vali Yardımcısı Cafer Yıldız, Şeyh Şücaaddin Veli Kültür ve Turizm Derneği ile Eskişehir Alevi Dernekleri Platformu Başkanı İbrahim Balcı, Seyyid Sultan Şücaaddin Veli Dergahı Postnişini Mehmet Demirtaş ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız ile başlayan programda, Bulgaristan'dan gelen misafirler semah yaptı. Daha sonra Ali Rıza ve Hüseyin Albayrak kardeşler ise müzik dinletisi sundu. 'Geniş bir etki alanı ile Anadolu'nun manevi rehberi olan Şücaaddin Veli'nin; Anadolu'nun Türkleşmesinde ve İslam'ın Balkanlara yayılmasında şüphesiz büyük katkıları olmuştur' diyen Vali Tuna, programın açılışında yaptığı konuşmada, 'Horasan'dan Anadolu'ya ve oradan Balkanlara doğru ardına kadar açılan bir gönül yolunun erenleri; yolumuzu aydınlatmış, yönümüzü dosdoğru kılmıştır' dedi.

Konuşmaların ardından moderatörlüğünü Prof. Dr. Ahmet Taşğın'ın yaptığı 'Horasan'dan Uyarılar Erenlerin Çerağı' adlı panele geçildi. Panelde, Prof. Dr. Ali Yaman ve Araştırmacı Yazar Veli Saltık, Seyyid Sultan Şücaaddin Veli'yi anlattı. Panelin sonunda Vali Tuna, Seyyid Sultan Şücaaddin Veli Dergahı Postnişini Demirtaş ve Şeyh Şücaaddin Veli Kültür ve Turizm Derneği ile Eskişehir Alevi Dernekleri Platformu Başkanı Balcı, programa emeği geçenlere çiçek verdi. (HM)

Editör: TE Bilisim