CHP Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer Karapazar Mahallesi'nde önceki akşam iftar yemeğine katıldı. Kadınların ortak sorunlarını dinleyen Usluer, ', 'Bizler sizin vekillerininiz, siz bizim partimize oy verseniz de vermeseniz de biz sizin vekiliniziz. Ankara'da bir kardeşiniz var her zaman beklerim' dedi.

Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde köy halkıyla bir araya gelen Usluer, köydeki kadınların Türkiye siyaseti konusundaki fikir ve kaygılarını dinledi. Usluer, iftar yemeğinin ardından, Karapazar Muhtarı Turgut Çalışan'ın eşi Gülten Çalışan'ın daveti üzerine köy kadınlarıyla çay sohbetine katıldı.

Sohbette Eskişehir'in şehidi Anıl Gül'ü anımsayan kadınlar, 'Kim bilir ne hayalleri vardı. Bizim yüreğimiz yanıyor. Kim bilir ailesi ne haldedir? Ateş düştüğü yeri yakar. Bizim de çocuklarımız var. Biri Kasımda asker olacak. Kokuyoruz! Kütahya'ya bile gitse korkuyoruz' diyerek endişelerini belirttiler. Usluer de ülkedeki çatışma ortamının sona ermesi ve huzur ve barış ortamına katkı için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Çocuklarının geleceğinden endişe eden kadınlar, 'Allah kötülere fırsat vermesin. Dini alet edip milleti sömürüp kandırmasınlar artık' diyerek TRT'de bir programda, 'Namaz kılmayan hayvandır' diyen Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın sözüne de tepki gösterdi. Karpazarlılara teşekkür eden Usluer, 'Bizler sizin vekillerininiz, siz bizim partimize oy verseniz de vermeseniz de biz sizin vekiliniziz. Ankara'da bir kardeşiniz var her zaman beklerim' dedi. (HM)

Editör: TE Bilisim