Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Abdurrahman Yüceer, servisçi esnafının sorunlarına ilişkin açıklama yaptı. Mart ayından bu yana okulların kapalı olduğunu hatırlatan Yüceer, servisçi esnafının evine ekmek götürmekte zorlandığını ifade etti.
EKMEK GÖTÜREMİYORUZ
Okullarda birçok sınıfın açılmasına rağmen velilerin çocuklarını okula göndermekte tedirgin olduğunu belirten Yüceer, 'Servis araçlarını okulların önüne yönlendiriyoruz ama maalesef araçlarımız beş, altı kişide kalıyor. Şimdi beş, altı kişiyle servis yapmamız imkansız. Bu maliyetleri karşılamıyor. Bırakın mazotu araç içindeki rehber personelin, şoförün ne sigortasını karşılayabiliyoruz ne de onların maaşını karşılayabiliyoruz. Beş, altı kişiyle servis yapmamız imkansız. Marttan beri çalışmayan bir servisçi var. Marttan beri evine ekmek götüremeyen bir sektör var. Çektiğimiz kredilerin ödemesi geldi. Biz devletimizden acil destek bekliyoruz bu konuda. Çünkü borcu borçla kapattık. Biz eylül ayında okullarımız açılacak, normale döneceğiz düşüncesiyle ödemelerimizi de yapacağız düşüncesiyle tüm kredilerimizi eylül ayına göre çekmiştik. Eylülde de okullar açılmadı. Açılsa da aileler çocuklarını ya kendileri götürüyorlar okula ya da hiç göndermiyorlar. Kredilerimizin ödemeleri geldi ve ödeme yapamıyoruz' diye konuştu.
BU KIŞI GEÇİREMEYECEĞİZ
Devletten acil bir yıl ödemesiz kredi desteği beklediklerine dikkat çeken Yüceer, 'Biz devletten acil hibe kredisi veya bir sene ödemesiz kredi alırsak anca kışı öyle geçirebiliriz. Yoksa tüm okul servisçi esnafımız birer birer arabasını satmak zorunda kalır. Çünkü bir kazanç yok. Kazanç olmadığı gibi giderlerimiz var. MTV, sigorta, kasko, kendi bağ-kurumuz var. Bir şey kazanamadığımız gibi bunları da cebimizden verirsek ki veremeyeceğiz, araçlarımızı satmak zorunda kalacağız. En doğru, en mantıklı destek bize bir yıl ödemesiz veya hibe kredisi vermek. Yoksa biz bu kışı geçiremeyeceğiz' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim