Yapılan açıklamaya göre, 2009 yılı içerisinde değişik tarihlerde polise ve Cumhuriyet Başsavcılığına müracaatta bulunan şikayetçiler, aralarında akrabalık bağları bulunan şahısların grup oluşturarak, internet üzerinden satışa sunulan otoların satıcıları ile görüşerek hayvancılık ve gıda işleri yaptıklarını, bu sebeple satışa sunulan aracın bulunduğu şehre gelemeyeceklerini beyan ederek yol masrafını göndermelerini istedikleri söylediler. Şikayetçiler, daha sonra Eskişehir'e getirdikleri araçların noter satışını aldıktan sonra, kısa süre içerisinde parayı vereceklerini söyleyip kendilerini oyaladıkları, bilahare ısrar edenlere üzerinde hiçbir mal varlığı olmayan kişiler üzerine senet vermek suretiyle dolandırıcılık yöntemiyle elde ettikleri aracı çok kısa süre içerisinde tanıdıklarının üzerine geçirdikten sonra araçlara müşteri bularak sattıklarını anlattılar.

Bunun üzerine, dolandırıcılık olaylarının aynı yöntem ve belirli kişiler üzerinde süreklilik gösterdiği ve suçun sistematik olarak işlenmekte olduğu anlaşılması üzerine şüpheliler hakkında, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında oto dolandırıcılığı yapmak' suçlarından soruşturma başlatıldı. Konuyla ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği toplam 41 şüpheli şahıs hakkında işlem yaptı. Liderliğini O.B. ve yardımcılığını da M.B. ile M.C.'nin yaptığı örgütün hiyerarşik yapısı içerisinde belirtilen suçları işlemek amacıyla H.B., O.K., M.B., İ.B., M.C., Ç.B., E.B., E.D., D.N. ve G.G. isimli şahısların bulunduğu tespit edildi.

Eskişehir C .Başsavcılığınca yapılan soruşturma sonucu Eskişehir 6. Asliye Ceza Mahkemesince açılan davada yapılan yargılama sonucu 13 şahıs hakkında 30 ila 47'şer yıl arasında, diğer şahıslar hakkında çeşitli hapis cezaları verildi. Açıklamada, şahıslar değişik tarihlerde yakalanarak Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevine teslim edildiği belirtildi.(İHA)

Editör: TE Bilisim