Kötü günler hep öksüzdür
'İyi günlerin sefasını herkes sürer' sözleriyle başlayan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi, 'Bizler bugüne kadar cefasını çekmediği hiçbir sefayı sürmeyen, en zor günlerde bile bir adım dahi geri atmayan, işinden, ailesinden, sevgilisinden önce bir siyah bir de kırmızı renklere tutulmuş, karşılıksız sevmeyi göğsünde gururla taşıdığı armadan öğrenmiş vazgeçmeyenleriz! Başarının sahipleneni çok olur, kötü günler hep öksüzdür derler ya! Nasıl ki Süper Lig coşkusunu vilayet meydanında yüzbinler kutlarken bizler bir kenarda Buldanları, Mezitlileri, Yalovaları, Zonguldakları ve gittiğimiz yüzbinlerce kilometre deplasmanları düşünüp; şanlı bayrağı hiçbir yerde yere düşürmemenin gururunu yaşayan anlı şanlı Es Es taraftarıyız.
Direnişin adı Eskişehirspor
Bugüne kadar yaşadığımız cefaların herhalde en zorunu, en yalnızını, en terkedilmişini şimdi yaşıyoruz. Herhalde bugünkü kadar canımız hiç yanmamıştı, hiç bu kadar umutsuz kalmamıştık ve hiç bu kadar da yalnız… Mücadelenin en onurlusunun en zor günlerde verildiğini tarih kitaplarından öğrendik ve tarih kitaplarına direnişin adı Eskişehirspor yazdıracağız dedik. Bugün de bir tarih yazılıyor. Bir camia, koca bir camia yaşam mücadelesi veriyor. Bu mücadeleyi cephede, ayazıyla yağmuruyla, yazıyla kışıyla yaşamak, yani savaşmak mı, yoksa cepheden kaçmak mı bize yakışır? İşte bütün mesele bu. Şehrinin armasını yalnız bırakmak bize yakışmaz.
Son nefesi verir gibi
Biliyoruz kolay değil, zordur bu cefayı bu ablukada yaşamak. Bunca zorluğa, haksızlığa beş parasız ve yapayalnız direnmek. Fakat bir gün Adalar'da takımı sırtımıza alıp şampiyonluk şarkıları söyleyeceğiz. Bizler inanıyoruz ve o günlerin inancıyla Pazar günü seni de omuz omuza görmek istiyoruz. On binler olup isyanımızı haykırmak istiyoruz. Bunun için sen lazımsın, yanımızda olmalısın. Şuna inan ki gerçekten 'zordur sevdayı sensiz yaşamak' Fabrikadan, iş yerinden, aileden mahalleden herkese haber salın bu maça gelin. Gelin son nefesi verir gibi Es Es diye haykıralım.
Öğrencilere ücretsiz bilet
Bu maç dostumuz Konyaspor'da hayatını kaybeden Ahmet Çalık anısına forma numarası bilet fiyatları olarak 6 lira belirlenmiştir. Maça gelecek tüm öğrenci kardeşlerimize ücretsiz bilet verilecektir. Ayrıca destek için bilet alan dostlarımızın da Güney ve Kuzey bölümlerden bilet almaları rica olunur.'
Editör: TE Bilisim