CHP Eskişehir İl Örgütü, 'O fidanlar yetişecek' kampanyası kapsamında Eskişehirspor'a 128 fidan bağışında bulundu. Ardından CHP Eskişehir'in sosyal medya hesabında 'CHP Eskişehir İl Örgütü olarak Eskişehirspor'umuza 128 fidan bağışında bulunduk. Bu vesile ile yeniden soruyoruz. 128 milyar dolar nerede?' paylaşımı yapıldı. Paylaşımın ardından birçok kişi CHP'yi eleştirerek, Eskişehirspor'a siyaset bulaştığı yorumunda bulundu.

Dayanışmayı Büyüttük
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, art niyetli olmadıklarını ve 128 milyar doların herkesin parası olduğunu ifade ederek, 'Biz gayet iyi niyetli olarak Eskişehirspor'umuza karınca kararınca bir katkı vermek istedik. Onu da sembolik olarak 128 tane güncel olarak sorduğumuz soruları da sorarak 128 tane ile sınırladık. Bu Eskişehirspor'umuza siyaset karıştıranlar Eskişehirspor'un bu hale gelmesine neden oldular. Biz de tam tersine bu katkı ile o dayanışmayı büyütmek istedik. Orada herhangi bir art niyet yok. Tam tersine ben faydalı olduğunu da düşünüyorum. Kampanyanın duyurulmasına fayda sağladığını düşünüyorum. Eskişehirspor tabiki hepimizin, 128 anlamını da biz güncel olarak sıcak tutmak istiyoruz. Tekrarın gücüne de inanıyoruz. O yüzden bu 128 milyar dolar çok çok önemli' diye konuştu.


Afişimiz Yine Kaldırıldı
Parti binalarına astıkları 'İşçiler 1 Mayıs'ta soruyor. 128 milyar dolar nerede?' afişinin de kaldırıldığını söyleyen Taşel, 'İşçilerimizin, emekçilerimizin, fabrikada çalışanların, toprağı ekenlerin, biçenlerin, fikir işçilerinin, herkesin tüm üretenlerin 1 Mayıs Birlik Dayanışma ve Mücadele Günü'nü içtenlikle kutluyorum' dedi. Afişlerinin sürekli kaldırıldığına dikkat çeken Taşel, 'Aslında 2 kez afiş astık. Afişlerimiz kaldırılıyor. Tüm Türkiye'de bazen savcılıkların bazen genel idarenin, valilik emriyle kaldırılıyor. Aslında siyasi partiler kanununa göre her yurttaşın siyaset yapma hakkı var. yurttaşlarımızın siyaset yapma hakkını dolayısıyla siyasi partiler soru sorma, denetle hakkını kullanmak istiyor. Fakat bunlara izin verilmiyor. Biz de özellikle bu 128 milyar doların Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası rezervlerinde aşırı bir küçülme olduğunu görünce siyaset yapma ve sorgulama hakkımızı kullanarak bunu iktidara sormak istiyoruz. Birtakım yanıtlar verilmeye çalışılıyor ama gerçeği yansıtmayan, içi boş yanıtlar veriliyor. Bunu sormak istiyoruz, yurttaşlarımızla bunu paylaşmak istiyoruz. Ama siyaset yapma hakkımız daraltılmak isteniyor. Keyfi ve hukuksuz nedenlerle. Bu nedenle de pankartlarımız toplanıyor, cezalar yazılıyor' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim