Cumhurbaşkanlığı Kabinesi uzun bir aradan sonra ilk kez yüz yüze toplandı. Toplantı sonrası alınan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Bu kapsamda alınan kararlardan biri olan 65 yaş üstü vatandaşların her gün saat 10.00 ila 20.00 arası sokağa çıkabilecek olması, 65 yaş üstü vatandaşları sevindirdi.
REYHAN ÇELİK: Memnunuz. Çok sıkılmıştık, çok yasaklar vardı. Hiç kişisel işlemlerimizi takip edemiyorduk. Bugün ilk defa çıktık. Bazı işlerimiz vardı. Yeni çıktık. Çok kalabalığa girmeden gideceğiz.
ŞÜKRÜ ÇELİK: Çok memnunuz. Ama kalabalık fazla. Fatura ödemelerimizde güneşin altında kuyruk beklemek çok zor oluyor. Para yatıracağım ama kuyruk var. İlgililer 65 yaş üstüne bununla ilgili bir kolaylık sağlasa.
AHMET SÜREYYA RUSTÜRE: Böylesi daha iyi oldu. Pazar günü her yer kapalıydı. Bir şey alamıyorduk. Bugün kulak pilim bitmiş onu almaya geldim. Kırtasiyeden bir şeyler alacağım. Ama fazla gezmeyeceğim. Eve döneceğim. Ortalık kötü.
SEMİH DİNÇER: Ayaklarımda sorunlar var. Onun ilerlememesi için dışarı çıkmak zorunda kaldım. Evin etrafında gezdim. Ama bu yasak saçmaydı. İyi oldu artık rahat çıkıp temiz hava alacağız, kaçak göçek olmayacağız.
YAVUZ MENEKŞE: İyi bir şey oldu. 3 ay evde oturduğun zaman beyin bile silinme noktasına geliyor. Hükümetin kararı çok yerinde oldu. Yoksa ya zoraki çıkacaktık ya da kafayı yiyecektik evde. Ama vücut hala alışmadı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim